Kovačević: Ne želim neki posebni imperativ prve utakmice, bitno nam je da uzvratimo Orijentu za poraz u prvom kolu Foto: Dražen Novosel

Kovačević: Ne želim neki posebni imperativ prve utakmice, bitno nam je da uzvratimo Orijentu za poraz u prvom kolu

| 10.2.2022. u 13:05h | Objavljeno u Sport

Za subotnji derbi s liderom prvenstva, sastavom Orijenta 1919, u momčadi Varaždina neće biti "požutjelih" Kolarića i Mekića, a zbog ozljeda izostat će Herrera i Šego.

- Na žalost nećemo biti kompletni, što me baš ne veseli, ali hvala Bogu imamo široki igrački kadar. Pripremni period smo dobro odradili, vjerujem da su igrači u dobroj formi i da će to pokazati već u prvom susretu. U našoj svlačionici je pozitivna nervoza pred nastavak prvenstva, svi jedva čekamo da počne. Prošlo je dosta vremena od posljednje utakmice na našem stadionu protiv Dubrave, a što je također bio derbi - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

- Te prve utakmice uvijek su neizvjesne jer ne znate na kakvom je nivou momčad, ali radim na tome da igrači razmišljaju samo o tom prvom susretu. Ne želim neki posebni imperativ te prve utakmice, nama je bitno da odigramo dobro, da uzvratimo Orijentu za poraz u prvom kolu ovog prvenstva, gdje su zasluženo slavili. Vjerujem da kod mojih igrača postoji inat da pokažu da im to je bio samo slab dan tako da nemamo nekog opterećenja ili imperativa jer to prvo kolo, a što govorim i igračima, iako je susret jako bitan neće odmah odrediti prvaka. Orijenta poštujemo, ali sve ćemo učiniti da im pokažemo da smo u ovom trenutku bolja ekipa od njih - zaključio je Kovačević.

I kapetan momčadi Igor Postonjski potvrdio je da su pripreme dobro odrađene i da momčad s nestrpljenjem iščekuje prvu utakmica u nastavku sezone, koja će se na Gradskom stadionu u Varaždinu, uz besplatan ulaz za posjetitelje, igrati u subotu od 13 sati.

- Imamo poticaj uoči subote s obzirom na to da su nas u prvom kolu pobijedili na svom terenu 3:1, u utakmici u kojoj su nas pobijedili na kontre, pri čemu mi nismo dobro reagirali. Orijent je kvalitetan, ali puno toga će se nas pitati u subotnjem susretu i nadam se da ćemo to pokazati od prve do posljednje minute - rekao je Postonjski.

- Fućak je napustio Orijent i to je jedna opasnost manje za nas, ali znamo kada jedan takav igrač ode iz ekipe može se dogoditi da iskoči netko drugi u prvi plan. Morat ćemo biti oprezni, imaju iskusne igrače, kao i puno mladih, vjerojatno se njihov stil igre neće puno promijeniti već će i dalje ganjati kontre i polukontre, što trebamo spriječiti - zaključio je Postonjski.