Kovačević: Vrijeme je da sami sebe i naše navijače nagradimo jednom dobrom utakmicom kod kuće Foto: Dražen Novosel

Kovačević: Vrijeme je da sami sebe i naše navijače nagradimo jednom dobrom utakmicom kod kuće

| 2.3.2023. u 11:22h | Objavljeno u Sport

Nakon slavlja nad Osijekom u Gradskom vrtu,čime je prekinut negativan niz od tri poraza, nogometaše Varaždina u sklopu 24. kola SuperSport HNL u subotu, na Gradskom stadionu u Varaždinu, očekuje susret sa Šibenikom.

- I dok smo gubili stalno sam govorio da imamo igru i da će doći i pobjede, a normalno da smo sretni kada se to i dogodilo, naročito u Gradskom vrtu kod Osijeka, koji 18 utakmica, više od godinu dana nisu izgubili prvenstveni susret na svom terenu pa je i naša pobjeda tim vrednija. Čestitke igračima na toj pobjedi, međutim, okrećemo se susretu sa Šibenikom, a riječ je o bitnoj utakmici za nas - rekao je uvodno na današnjem druženju s novinarima trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

U konkurenciju za sastav vraća se Elezi, dok među kandidatima za subotnji nastup, zbog ozljeda, neće biti Škaričić i Vugrinec, kao ni Matija Kolarić, koji je bolestan.

- Konkurencija je zaista dobra, svi vrijedno treniraju, svi žele igrati i imamo dobru situaciju u svlačionici pred ogled sa Šibenikom - naglasio je Kovačević.

U prethodna tri susreta suparnici Varaždinu bile su tri vodeće momčadi prvenstva, dok će u subotu ugostiti pretposljednji sastav lige.

- Moram čestitati Šibeniku na ulasku u polufinale Kupa, jučerašnja je utakmica pokazala da postaju sve bolji klub. Došao je novi vlasnik, imaju dosta novih igrača koje su doveli u zimskoj stanci, a jučerašnje je nadmetanje pokazalo da imaju i širinu kadra jer uglavnom su igrali oni koji su do sada sakupili manju minutažu u prvenstvu i vjerojatno neće početi subotnju utakmicu s nama. Ni mi još matematički nismo osigurali ostanak u ligi, Gorica se sigurno neće predati do kraja. Šibenik je pretposljednji, ali posljednje dvije gostujuće utakmice su pokazale da imaju kvalitetu, slavili su protiv Gorice i Slaven Belupa u gostima, a to ne može svako - rekao je uvodno, analizirajući subotnjeg suparnika, trener Varaždina.

- Moramo biti oprezni, jer imaju dobre pojedince i nije to više ekipa koja je bila prošle godine, koja je samo razmišljala kako se obraniti. Sada žele kroz posjed doći do pozitivnog rezultata. Čeka nas težak posao, ali igramo na našem terenu i mislim da je vrijeme da sami sebe i naše navijače nagradimo s jednom dobrom utakmicom kod kuće. Šibeniku je kao i nama svaki bod bitan i neke stvari ćemo morati njima prilagoditi jer imaju dobre prekide, međutim, moramo nametnuti svoju igru, spustiti loptu i kroz svoju igru doći do bodova. Znamo da neće biti lagano, ali dat ćemo sve od sebe da dođemo do pobjede - naglasio je Kovačević.

Javnost ističe da je Varaždin jedan od kandidata za četvrtu poziciju na tablici, koja bi slijedeće sezone mogla voditi u Europu.

- Lijepo je da o tome pričamo, ja osobno ne razmišljam o tome već samo o prvoj sljedećoj utakmici. Daj Bože da pobijedimo Šibenik, pa ćemo onda dalje pričati o borbi za Europu, ja se neću buniti, ali ne smije nas uspavati to što se borimo za gornji dio ljestvice, još je puno kola do kraja. Ova utakmica protiv Šibenika nam je jako jako bitna, možda i najbitnija u posljednje vrijeme i tako ćemo se za nju i pripremiti. Od prve minute ćemo bez obzira na kvalitetu Šibenika jurnuti na gol, pokušati što prije postići pogodak i na kraju pobijediti - zaključio je Kovačević.

Golman Varaždina i kapetan momčadi na posljednjem susretu u Osijeku Oliver Zelenika napomenuo je da svlačionica s optimizmom dočekuje subotnje nadmetanje sa Šibenikom.

- Ovo je utakmica u kojoj trebamo pokazati da smo mi ti koji trebamo igrati Europu. Šibenik je u specifičnoj situaciji. Igrom slučaja poznajem trenera kojeg su promijenili pa su ga vratili. Svjestan je kvalitete igrača i svojim drugim dolaskom znao je koji su mu igrači potrebni da bi igrao na način na koji bi želio igrati. Dolasci Hiroša, Radonjića, Kneževića, Kvržića govori puno o novim vlasnicima i načinu na koji se u Šibeniku razmišlja - rekao je Zelenika.

Naglasio je da se u svlačionici ne spominje puno Europa. već da se samo razmišlja o prvoj sljedećoj utakmici.

- Već smo jednom bili došli u situaciju da su nas mediji i okruženje oko nas gurali na tu četvrtu poziciju Europe, a kao mlada momčad smo na to poletjeli i već se vidjeli tamo, a još smo bili nespremni za to. Kažem, gledamo da idemo iz utakmice u utamicu, da što ranije osiguramo i matematički ostanak u ligi, a onda će nam se i neke kočnice i eventualne barijere u glavama izbrisati i onda možemo loviti to prvo sljedeće gornje mjesto, a vidjet ćemo hoće li biti treće ili peto, najmanji problem - rekao je Zelenika.

Zelenika će i u subotu protiv Šibenika nositi kapetansku traku ukoliko Igor Postonjski neće krenuti u susret od prve minute. Postonjski je u Osijeku ušao u igru u 60. minuti, a njegov povratak na teren vrlo je značajna za varaždinsku momčad.

- Postonjski je za nas jako važan, s obzirom na sve što je dao. Gledao sam ga duže vremena i izvan terena, sama ta želja da se što prije vrati na teren dovoljno govori i znakovita je poruka ostalim igračima koji ga gledaju i kojima je uzor. Igrač s preko 200 utakmica u HNL-u je dragocjen za svaku ekipu, a pogotovo za mlade dečke koji su s nama u svlačionici - zaključio je Zelenika.