Kovačević: Lijepo je biti na 4. mjestu, mislim da smo to zaslužili svojim igrama, ali ne treba ulaziti u nikakvu euforiju Foto: Krešimir Đurić

Kovačević: Lijepo je biti na 4. mjestu, mislim da smo to zaslužili svojim igrama, ali ne treba ulaziti u nikakvu euforiju

| 4.3.2023. u 20:12h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Pobjedom u današnjoj utakmici 24. kola SuperSport HNL nad sastavom Šibenika 2:0, golovima Brodića i Teklića, momčad Varaždina zasjela je na četvrto mjesto tablice, koje bi moglo voditi na europsku scenu sljedeće sezone.

- Moram čestitati svojim igračima na pobjedi, a igračima Šibenika na korektnoj igri. U prvom poluvremenu bilo je teško, bilo je puno prekida,rastrgana igra, ali i u takvoj igri bilo je prilika - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Kovačević analizirajući današnju pobjedu.

- Opet smo bili strpljivi do posljednje minute u nadoknadi vremena, kada smo napravili lijepu akciju, kako smo htjeli i pripremali se. Ubrzali smo napad, probili naš lijevi bok i postigli pogodak, nakon čega je u drugom poluvremenu sve bilo lakše. Dogovor na poluvremenu je bio da se ne branimo već da pokušamo postići i drugi gol. Nakon brzog kontranapada i dobre suradnje Drožđeka i Teklića postigli smo drugi gol i onda je bilo još lakše. Šibenik se nije predavao, imalis u gredu, izbijali smo loptu s linije, a prilike smo imali i mi. Na kraju kada se pogleda drugo poluvrijeme je bilo puno ljepšem za publiku, a na kraju smo zasluženo pobijedili te smo sretni i zadovoljni poslije ove utakmice - rekao je Kovačević.

Varaždin je odmah nakon utakmice zasjeo na četvrto mjesto, kojeg je zadržao i nakon ogleda Slaven Belupa i Gorice, koji je završio 1:1.

- Već sam rekao da ne gledam tablicu, idemo utakmicu po utakmicu. Lijepo je biti na četvrtom mjestu 12 kola prije kraja, mislim da smo to zaslužili svoji igrama. Ne treba ulaziti u nikakvu euforiju. Sada nas čeka teška utakmica protiv Rijeke u gostima, a vidimo kako Rijeka igra na proljeće, ali ja se veselim toj utakmici. Dobro ćemo se pripremiti za taj susret - rekao je Kovačević.

-