Kovačević: Jedva čekamo utakmicu u petak da pokažemo da dosadašnji rezultati nisu slučajnost

| 28.9.2022. u 11:11h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U petak u 18 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu gostovat će momčad Istre 1961, a tom će utakmicom biti otvoreno 11. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, prvo u drugoj četvrtini prvenstva.

- Čestitke A reprezentaciji kao i U-21 selekciji koje su plasmanima na Final Four Lige nacija i na Europsko prvenstvo ostvarili veliki rezultat za hrvatski nogomet. Drago mi je posebno zbog našeg izbornika Zlatka Dalića, kao i našeg igrača Michele Šege koji je dao svoj doprinos rezultatu mlade hrvatske reprezentacije - počeo je svoje obraćanje novinarima na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare u klubu trener momčadi Varaždina Mario Kovačević te nastavio:

- Reprezentativna stanka brzo je prošla. Nakon utakmice sa Slaven Belupom igračima sam dao par dana slobodno, da se odmore. U jednom trenutku osjećao sam se kao trener Dinama jer imali smo čak osam reprezentativaca u raznim hrvatskim selekcijama i jednog igrača u A reprezentaciji Sjeverne Makedonije. Vesele me pohvale koje su dobili od njihovih trenera, a hvala Bogu svi su se vratili zdravi, puni volje i želje. Još čekamo Elezija i Šegu, koji bi se trebali priključiti na današnjem treningu. Imamo još dva treninga do utakmice s Istrom 1961, koje ćemo iskoristiti da ih dobro izanaliziramo i da budemo još bolje pripremljeni - rekao je Kovačević.

Trener Varaždina naglašava da njegovu momčad očekuje nadmetanje s jako dobrim suparnikom.

- Posljednja tri-četiri kola Istra 1961 je možda u najboljoj formi, slična su ekipa kao mi, igraju nogomet. Za razliku od naše prve utakmice u Puli, u kojoj smo ih pobijedili, oni su nakon toga doveli 6-7 igrača i očito su pogodili. Sada su puno kvalitetnija ekipa nego što su to bili u 2. kolu ove sezone, a što se vidi po rezultatima, posebno na dvije gostujuće utakmice u kojima su pobijedili Slaven Belupo 3:0 i protiv Hajduka do same završnice vodili 2:1, da bi na kraju odigrali neriješeno. Svjesni smo kakav nas suparnik očekuje, ali i mi smo dobri i jedva čekamo tu utakmicu pred domaćom publikom, da pokažemo da dosadašnji rezultati nisu slučajnost već da možemo u kontinuitetu nastaviti igrati dobar nogomet - naglasio je Kovačević.

Zbog po tri žuta kartona za sastav neće konkurirati Urata i Pellumbi, koji su i ozlijeđeni, a zbog ozljede i dalje je izvan sastava Ba.

- Imat ćemo malo problema kod sastavljanja momčad s lijevom stranom, ali imamo dosta igrača, tako da će biti kvalitetne zamjene. Ostali igrači su dobro, a Ba bi se trebao priključiti sljedeći tjedan i jedva čekam da počne s nama trenirati - zaključio je Kovačević.

Matija Katanec, 32-godišnji stoper varaždinske momčadi, nada se kvalitetnoj utakmici u petak i pobjedi domaće momčadi.

- Mislim da će utakmica biti u visokom tempu, a nadam se da ćemo pobijediti, što je imperativ, s obzirom na to da ćemo igrati na našem terenu. Imali smo dva tjedna priprema, u sklopu kojih smo odigrali i dva pripremna susreta i u oba pobijedili. Mislim da su svi igrači spremni i da čekaju utakmicu u petak. Istra se pojačala, opasan je napadač Erceg, kojeg znam iz Mađarske, dobra su ekipa, ali i mi smo kvalitetni i bit će sigurno dobra utakmica - rekao je Katanec.

Ulaznice za utakmicu u petak dostupne su od 10 do 14 u prostorijama kluba te od 16:30 do 19 na Ticket Pointu. Na dan utakmice Ticket Point će raditi od 15 sati.

Cijene ulaznica su 70 kuna za Ložu A (Zapad Sredina) te 50 kuna za tribine Lijevo i Desno.

-