Kovačević: Cijenimo Dinamo, ali igramo kod kuće i dat ćemo sve od sebe da pokušamo doći barem do boda

| 5.8.2022. u 09:50h | Objavljeno u Sport

Večeras u 20 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu igrat će se utakmica 4. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između Varaždina i Dinama, koji dolazi nakon pobjede od 2:1 protiv bugarskog Ludogoreca u 3. pretkolu Lige prvaka.

– Drago mi je da su pobijedili Ludogorec i čestitam Dinamu na pobjedi u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Dinamo je naš najbolji klub zadnjih godina i najteži mogući protivnik u ovom trenutku za nas, poslije Hajduka, ali to je Prva liga, nema slabe utakmice i znamo što nas čeka. Bit će to slična utakmica kao i protiv Hajduka. Teško je sada izanalizirati i raditi neke pripreme za Dinamo, jer njihov trener će nakon ove europske utakmice sigurno mijenjati, a vidjet ćemo koga će postaviti u sastav. Tko god da igra imaju 25-30 vrhunskih igrača tako da nas čeka teška utakmica i moramo biti na istoj razini kao i protiv Hajduka, s time da moramo biti puno koncentriraniji kada ćemo dolaziti u prilike, a u fazi obrani ne smijemo dozvoljavati takve situacije kao što je to bilo protiv Hajduka, ako želimo nešto napraviti protiv Dinama, a želimo. Cijenimo i poštujemo Dinamo, ali igramo kod kuće i dat ćemo sve od sebe da pokušamo doći barem do boda - rekao je trener Varaždina Mario Kovačević.

Nema problema s igračkim kadrom, što znači da su svi u konkurenciji za večerašnji susret, osim Vuka.

- Poslije utakmice s Hajdukom nije bilo ozlijeđenih, Šego je protiv Hajduka odradio dvadesetak minuta, tako da konkurirati za ovu utakmicu, a i Domjanić je ovaj tjedan počeo trenirati. Vidjet ćemo koji igrači su najspremniji i koji će krenuti u utakmicu - rekao je Kovačević.

Utakmicu će suditi Duje Strukan iz Splita, a pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Alen Jakšić iz Splita, dok je četvrti sudac Mateo Erceg iz Pristega.

VAR sudac će biti Zdenko Lovrić iz Đakova, a njegov asistent bit će Hrvoje Radić iz Splita.

Varaždin je protiv Hajduka imao sve statističke pokazatelje na svojoj strani. Što očekivati na večerašnjem susretu?

–Bilo koja momčad će teško dominirati protiv Dinama cijelu utakmicu. Moramo biti puno čvršći u obrani, postaviti se u blok, a imamo dobre igrače za polukontru i kontru. Napravit ćemo sve da pokušamo igrati dobar nogomet – zaključio je Mario Kovačević.