Kovačević: Bio bih najsretniji da nas više ne smatraju iznenađenjem već konstantom

| 18.8.2022. u 10:21h | Objavljeno u Sport

Za subotnji susret sa Šibenikom, koji će se igrati na Gradskom stadionu u Varaždinu od 18 sati i 30 minuta, trener momčadi Varaždina Mario Kovačević osim na kapetana Postonjskog, neće moći računati ni na Karabatića, kojemu su na prijateljskom susretu s ukrajinskim Dniprom stradali prednji križni ligamenti.

Za susret još nije spreman ni Posavec, a nakon jučerašnjeg treninga čini se da u konkurenciju za sastav na subotnjem susretu neće biti ni Herrera.

- Zadovoljni smo ostvarenim rezultatom u Osijeku, nakon toga što se dogodilo našem kapetanu. Imamo dosta problema pred utakmicu, ali i susret u Osijeku je pokazao da igrači koji su ušli s klupe donijeli su preokret, ono što ja tražim od njih. U dva treninga do utakmice vidjet ćemo što i kako, sastav ćemo morati mijenjati zbog ozljeda, ali vjerujem da će oni koji će dobiti priliku pokazati dobru igru. Želimo i hoćemo protiv Šibenika od prve minute tražiti pobjedu - rekao je uvodno trener Varaždina Mario Kovačević.

Šibenik ima bod više od Varaždina.

- U ovih pet kola mi i Šibenik smo dvije različite ekipe. Osvajaju bodove, svaka im čast, imaju šest bodova, jedan više od nas, uglavnom kroz čvrstu obranu i imaju dobru tranziciju prema naprijed. Imaju iskusne igrače, tako da moramo itekako biti oprezni u subotnjem susretu. Opet ćemo gajiti svoju igru, pokušat ćemo bez obzira na probleme koje imamo da se od prve minute nametnemo. moramo popraviti neke stvari, vidjeli ste u Osijeku smo golove primali iz prekida, tako da u tom dijelu moramo biti oprezniji, ali vjerujem u svoje igrače. Šibenik igraju specifično, u sustavu 3-4-2-1, opasni su kao ekipa, čvrsti, ali mi ćemo igrati prije svega svoju igru. Neće nam biti lagano, a siguran sam da će nas publika opet doći podržati i da ćemo se na kraju mi veseliti - rekao je Kovačević.

Očekuje da će subotnja utakmica biti poput one u 1. kolu novog prvenstva.

- Slična nas utakmica protiv Šibenika očekuje kao što je bila i protiv Slaven Belupa, oni će biti tvrdi, ali vidim da nam publika vjeruje i da neće biti nervoze ako nećemo voditi u 5. ili 10. minuti već da ćemo strpljivošću i igrom tražiti gol i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Šibenik - rekao je Kovačević.

Varaždin je prema mnogima najugodnije iznenađenje u dosadašnjih pet kola.

- Očigledno su nakon prve utakmice svi mislili da je u ligu došao novi Hrvatski Dragovoljac. Mislim da smo lani pošteno osvojili Drugu ligu, što nije lako jer ima dosta kvalitetnih igrača. veseli me prije svega da igramo dobar nogomet, da smo nadogradili ono što smo radili u Drugoj ligi i žao mi je zbog ovih ozljeda, ali ne smijemo stati. Imam vrijedne, kvalitetne igrače, koji na svakom treningu i utakmici žele biti bolji, a vjerujem da ćemo nastaviti ovako. Skromni smo, moramo raditi, razmišljamo samo da budemo još bolji, a bio bih najsretniji da nas više ne smatraju iznenađenjem već konstantom - zaključio je Kovačević.