Kovačević: Trebala nam je ova pobjeda zbog naših igrača jer do sada bi ovakve utakmice otišle na stranu suparnika Foto: Dražen Novosel

Kovačević: Trebala nam je ova pobjeda zbog naših igrača jer do sada bi ovakve utakmice otišle na stranu suparnika

| 22.9.2021. u 19:25h | Objavljeno u Sport

- Super smo bili u prvom dijelu i odmah smo poveli, a mladi Niko Domjanić je pokazao da se na njega može najozbiljnije računati. Dao sam mu priliku od prve minute,a budući da zbog ozljede tri tjedna nije trenirao kako treba, morao sam ga mijenjati u drugom dijelu. U prvom smo poluvremenu dobro stajali na terenu bilo je prilika za drugi gol. U drugom poluvremenu, kada su ušle zamjene nisu reagirale kako su trebale, iako nas Sesvete nije stisnulo. Kod prvog primljenog gola naš je golman trebao bolje reagirati, a nakon toga uslijedila je individualna greška i kazneni udarac. Nismo se predavali i vratili smo se golom Igreca, a poslije 2:2 imali smo čistu situaciju za novo vodstvo. U produžecima smo bili bolji, iako smo zadnjih 10 minuta zbog isključenja Pelumbija imali igrača manje na terenu. Zasluženo smo pobijedili u lijepoj utakmici s puno golova - bio je prvi komentar trenera momčadi Varaždina Maria Kovačevića na današnju pobjedu u susretu 1/16 finala hrvatskog Kupa protiv Sesveta u gostima.

Nogometaši Varaždina plasirali su se u osminu finala hrvatskog Kupa, nakon što su danas poslijepodne, poslije produžetaka, pobijedili u Sesvetama istoimenom domaćina rezultatom 3:2. Nakon 90 minuta igre rezultat je bio 2:2.

Varaždin je došao u vodstvo golom Nike Domjanića u 3. minuti, nakon čega je domaćin golovima Stojanovića u 76. i Geljića u 83. minuti iz kaznenog udarca preokrenuo rezultat i poveo 2:1.

U 84. minuti rezultat je izjednačio Stjepan Igrec, a strijelac za konačnih 3:2 za Varaždin i prolaz u osminu finala u 106. minuti susreta bio je Ivan Posavec.

Varaždin je utakmicu završio s igračem manje jer je drugu opomenu u 109. minuti dobio Pelumbi. Prvi puta ga je sudac Andrej Burilo iz Osijeka opomenuo u 73. minuti nadmetanja.

Bila je to prva utakmica nogometaša Varaždina pod vodstvom novog trenera Maria Kovačevića, koji je jučer odradio prvi trening s ekipom i danas na klupi debitirao pobjedom.

- Ovo je treći tjedan kako se igraju utakmice u ritmu srijeda - subota tako da sam dao priliku igračima koji su do sada imali manju minutažu. Karabatić je odigrao jako dobro, baš kao i Noa Vugrinec, jako sam zadovoljan s njima i veseli me zbog njih. Sada ću i ja polako vidjeti na koga mogu najozbiljnije računati i vjerujem da će sve biti dobro - rekao je Kovačević.

- Jako bitna pobjeda, prvo poluvrijeme je bilo baš onakvo kakvo želim da bude. u drugom dijelu smo se malo raspali nakon primljenog gola, ali dečki su se skupili i svaka im čast jer izdržali su produžetke i na kraju zasluženo pobijedili. trebala nam je ova pobjeda zbog naših igrača jer do sada bi ovakve utakmice otišle na stranu suparnika. Sada smo pobijedili i dočekujemo nedjeljnu utakmicu u Solinu s pravim impulsom - zaključio je Kovačević.

Utakmice osmine finala na rasporedu su 27. listopada.