Košarkašice ŽKK Vindi iz Varaždina završile vrlo uspješnu sezonu

Varaždinske vijesti | 28.4.2021. u 08:07h | Objavljeno u Sport

U SD Vijuš u Slavonskom Brodu, odigrana je utakmica šestog kola lige za prvaka i popunu premijer lige, između domaćeg sastava ŽKK Brod na Savi i gošća iz ŽKK Vindi. Utakmica je završena rezultatom 83:56 (21-13, 30-13, 20-14, 12-16) u korist domaćina.

Košarkašice Broda na Savi, kojima je ova utakmica bila vrlo važna zbog direktnog plasmana u Premijer ligu, ništa nisu prepuštale slučaju i nastupile su "pojačane" sa tri premijerligaške košarkašice te zasluženo odnijele pobjedu.

Varaždinke su 3. mjesto na tablici osigurale već prije ovog kola, te su bez ozlijeđene Lare Brezovec odigrale opuštenu utakmicu bez rezultatskih imperativa. Tako su i u ovoj utakmici priliku dobile sve igračice, a neke i odigrale svoje prve prvoligaške minute.

Ekipa Vindija, pod vodstvom trenera Marka Škerbića nastupila je u sljedećem sastavu: Barušić M. (CAP) 6, Žanić Pa. 8, Žanić Pe. 8, Brezovec L. , Francišković K., Dukić Z. 12, Kauzler L. 12, Štrocinger R. 6, Božović P.4, Hrastić S, Novosel E.

- Čestitam igračicama i trenerima Broda na Savi na zasluženoj pobjedi i plasmanu u Premijer ligu. Nastupili smo opterećeni ozljedama, i bez rezultatskog imperativa, te u nekim dijelovima vrlo dobro parirali jednoj ozbiljnoj ekipi pojačanoj premijerligašicama. Ovime smo zaključili ovu, za nas vrlo uspješnu, sezonu te nastavljamo s radom i stvaranjem kvalitetne ekipe za sljedeću sezonu u Prvoj Hrvatskoj ženskoj ligi - rekao je Marko Škerbić, trener ekipe ŽKK Vindi.

Ovom je utakmicom i službeno završena liga za prvaka i popunu Premijer lige u kojoj je 1. Mjesto i direktni plasman osvojio ŽKK Brod na Savi, ŽKK Orka nastupit će u dodatnim kvalifikacijama protiv pretposljednje plasirane ekipe iz Premijer lige, ŽKK Vindi zauzeo je treće mjesto, a četvrtu poziciju zauzele su ŽKK Vodice.

Uprava kluba i igračice iskoristile su ovu posljednju ovosezonsku utakmicu da se pozdrave s dosadašnjom igračicom Korinom Fransišković, koja zbog završetka studija i preseljenja od sljedeće sezone više neće nastupati u dresu ŽKK Vindi. Predsjednik kluba, Darko Brezovec, i kapetanica ekipe, Mateja Barušić, tom su prigodom Korini uručili poklone, kao mali znak zahvale na njenom doprinosu klubu i uspomenu na dane provedene u sastavu ŽKK Vindi.

ŽKK Vindi odigrao je jednu od najuspješnijih sezona u posljednjih 20-tak godina, osvajanjem regionalnog dijela Kupa Ružice Meglaj-Rimac, te plasmanom u ligu za prvaka i Popunu premijer lige.

- Vrlo je bitno naglasiti da je Vindi jedan od rijetkih košarkaških klubova ovog ranga koji koristi isključivo vlastiti igrački kadar. Iz tog su razloga košarkašice, treneri i uprava kluba vrlo ponosni na ovaj uspjeh i dovođenje ženske košarke u Varaždinu na nacionalni nivo. Sezona je završena, ali za Vindi odmora nema, jer ovaj je uspjeh postavio visoku ljestvicu za predstojeće sezone, pa se treneri i vodstvo kluba okreću stvaranju ekipe za sljedeće sezone. Kako je ekipa ŽKK Vindi jedna od mlađih seniorskih ekipa u ovom rangu, neke od igračica zbog studiranja od jeseni neće biti u Varaždinu, pa je potrebno uložiti dosta truda i vremena u rad na "podizanju" novih igračica koje će kroz sljedeće sezone pokušati ponoviti ovu , za ŽKK Vindi i Varaždinsku košarku vrlo uspješnu sezonu. Uprava kluba, treneri i igračice ovom se prilikom zahvaljuju medijima koji su ih pratili kroz sezonu, Gradu Varaždinu, nadležnim insitucijama u sustavu sporta, te svim sponzorima, članovima kluba, roditeljima i volonterima koji su svojim doprinosom pomogli da se ispiše ova lijepa sportska priča - kažu iz Kluba.

Označeno u