Košarkašice KK Eco Net Varaždina do 15 godina osvojile međunarodnu LWB Ligu

vv | 6.5.2024. u 20:23h | Objavljeno u Sport

Košarkaški klub Rovinj bio je protekle subote 27. travnja domaćin završnog turnira međunarodne LWB lige za pretkadetkinje. Na završnom turniru sudjelovale su ekipe KK Radost Čakovec, KK Rovinj, KK Trešnjevka 2009 i KK Eco Net Varaždin.

LWB punim nazivom League Without Border (Liga bez granica) međunarodno je natjecanje košarkaških klubova u ženskoj konkurenciji u kojem sudjeluju klubovi iz Austrije, Slovenije, Italije i Hrvatske. Klubovi se natječu u seniorskoj konkurenciji i konkurenciji pretkadetkinja (do 15 godina)

Liga se igrala po regionalnim turnirima od listopada 2023. te su tako naše cure sudjelovale na turniru u Trbovlju u listopadu i Rovinju tijekom studenog 2023., te smo i mi u Varaždinu ugostili jedan turnir tijekom veljače 2024. i bili u Zagrebu u gostima kod Trešnjevke u ožujku 2024. Mlade nade Varaždinske ženske košarke ligaški dio natjecanja završile su bez poraza uz pozitivnu koš razliku 240 poena u 9 utakmica.

Na putu do naslova, Eco Net Varaždin je u polufinalnoj utakmici svladao Radost Čakovec sa 69:37, dok je u finalu bio bolji od ekipe Trešnjevke sa 74:60.  U najboljoj petorci finalnog turnira našle su se dvije igračice varaždinskog sastava, Elena Novak i Ivona Lukić, dok je Ivona Lukić proglašena najboljom igračicom završnog turnira.

Galerija slika