Komisija za žalbe varaždinskog ŽNS-a djelomično usvojila žalbu ŠNK Polet iz Martijanca Foto: ilustracija

Komisija za žalbe varaždinskog ŽNS-a djelomično usvojila žalbu ŠNK Polet iz Martijanca

Varaždinske vijesti | 15.9.2022. u 13:01h | Objavljeno u Sport

Komisija za žalbe varaždinskog ŽNS Varaždin djelomično je usvojila žalbu ŠNK Polet iz Martijanca, a vezano na kaznu disciplinskog suca, zbog incidenta nakon susreta 2. kola Kupa ŽNS-a, odigranog između domaćeg Poleta i Bednje iz Beletinca.

Podsjetimo, utakmica je odigrana 17. kolovoz, ,a prema izvješću delegata susreta po završetku utakmice, u prostoru ispred svlačionica zatvorenom šakom u glavu udaren igrač NK "Bednja" Mihael Đurin , koji je u 85.minuti utakmice bio zamijenjen i više nije bio u sportskoj opremi.

Napadač je nepoznat, a isti je odmah po incidentu pobjegao s mjesta događaja. Prilikom incidenta na mjestu događaja prisutan je bio povjerenik za sigurnost, Nikola Tenčić, koji je napadača odstranio s mjesta incidenta, te izjavljuje da napadača ne poznaje, napisao je delegat susreta u izvješću s te utakmice.

Disciplinski sudac je temeljem čl. 67. DP HNS ŠNK Polet iz Martijanca kaznio s novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 (pet tisuća) kuna i zabranom igranja 3 (tri) prvenstvene ili kup seniorske utakmice na igralištu u Martijancu.

Kazna vrijedi samo za odigravanje utakmica seniorskih momčadi. Svoje utakmice kao domaćin, ŠNK“Polet“ Martijanec mora igrati najmanje 10 kilometara od Martijanca.

Komisija za žalbe je temeljem čl. 153/1. DP HNS, kaznu Disciplinskog suca od tri utakmice preinačila u dvije utakmice, dok je novčanu kaznu Komisija za žalbe u potpunosti potvrdila.