Sara Kolak zbog ozljede nije mogla nastupiti na sinoćnjem jubilarnom Hanžekovićevom memorijalu Foto: screenshot HRT

Kolak: Ozljedu vučem već nekoliko mjeseci i utjecala je na bitan tehnički element

| 16.9.2020. u 09:29h | Objavljeno u Sport

Ludbreška bacačica koplja, zlatna iz Rio de Janeira, Sara Kolak jučer, zbog ozljede nožnog palca, nije nastupila na 70. Hanžekovićevom memorijalu.

- Stvarno žao mi je da ove godine na bacam. Potrudit ću se druge godine da budem spremna. Vrijeme je fenomenalno, za koplje idealno, ali jednostavno ove godine ne ide- rekla je uvodno u izjavi za HRT Sara Kolak te pojasnila o kakvoj je ozljedi riječ.

- Ozljedu vučem već nekoliko mjeseci, dosta mi je utjecala na trening i nikako da ulovim ritam natjecanja. Utjecala mi je na moj bitan tehnički element bez kojeg koplje neće daleko letjeti. Trenutačno sam kod kuće,mala pauza ali ubrzo se vraćam u Oslo i idemo raditi - rekla je Kolak.

Kolak je posljednji nastup ove sezone imala na nedavnom mitingu u Ostravi,gdje je bila peta,dok joj je najbolji rezultat sezone bio u njemačkom Offenburgu, gdje je pobijedila s rezultatom 62,68.

- Cijela godina je bila takva kakav jest teška, specifična, drugačija, prilagodili smo se najbolje što smo se mogli. Imam sreće da sam se imala priliku natjecati. Imam još vremena za napredak, imam godinu dana više da budem spremna. S obzirom na to kakva je bila sezona je bila dobra - zaključila je Kolak.