Klara Koščak Foto: Krešimir Đurić

Klara Koščak: Do nedavno sam ih gledala na TV-u, a sada ću se s njima natjecati

| 1.3.2021. u 18:05h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Dvoransko prvenstvo Balkana za juniore i juniorke, 17-godišnja atletičarka varaždinske Slobode Klara Koščak iskoristila je jako dobro te je osvojila tri medalje, zlato na 60 m prepone te bronce u skoku u dalj i u štafeti na 4x400 m. Njezin najbolji nastup bio je na 60 m prepone gdje je slavila s 8,25, čime je ujedno postavila novi juniorski dvoranski rekord Hrvatske, novi rekord juniorskih dvoranskih prvenstava Balkana, ispunila normu za nastup na Europskom dvoranskom prvenstvu u Torunu.

Nisam očekivala normu

- Svi smo se vratili sa zaista dobrim rezultatima. Od pet medalja koje smo ostvarili kao reprezentacija, četiri medalje su bile od članova Slobode. Nisam očekivala da ću istrčati normu za Europsko seniorsko dvoransko prvenstvo. Očekivala sam vrijeme koje bi se kretalo oko 8.35 ili 8.33, ali ostala sam jako iznenađena što sam istrčala tako brzo i nisam očekivala da mogu napraviti takav rezultat - objasnila je Koščak. Rezultat s balkanskog prvenstva bio je ujedno i treći najbolji rezultat svih vremena u Hrvatskoj. S obzirom na to da ima tek 17 godina, jednog će dana možda rušiti i hrvatski rekord, koji iznosi 8.16, a kojeg trenutno drži Andrea Ivanišević, a nije daleko ni svjetski rekord kojeg drži Ukrajinka Susanna Kallur, a koji iznosi 7.68.

- Možda mogu srušiti koji rekord prije prelaska u seniore, ne znam. Nadam se da ću možda jednog dana, ako se budem još bavila atletikom,rušiti barem hrvatski rekord - rekla je Koščak.

Više u novom broju Varaždinskih vijesti...