Predstavnici mjesnih odbora i vatrogasci na tradicionalnom prijemu kod župana Čačića Foto: Varaždinska županija

Predstavnici mjesnih odbora i vatrogasci na tradicionalnom prijemu kod župana Čačića

Varaždinske vijesti | 9.1.2020. u 14:53h | Objavljeno u Društvo

U Županijskoj palači u Varaždinu održan je tradicionalni božićno-novogodišnji prijem za predsjednike mjesnih odbora s područja Varaždinske županije, kao i predsjednike dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U do kraja ispunjenoj Skupštinskoj dvorani okupljene je pozdravio te im poželio svako dobro u narednoj godini župan Radimir Čačić, istaknuvši zadovoljstvo što treći put organizira ovakav prijem. Uz župana, domaćini su bili i savjetnica župana Natalija Martinčević te zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin.

- Ovo je treći put da se družimo u blagdansko doba i uvijek mi je drago čuti vaša mišljenja, ideje, inicijative i prijedloge kako poboljšati i utjecati na neke stvari. Moram istaknuti kako sam prethodne godine održao radne sastanke s predstavnicima vatrogasnih zajednica općina, gradova i dobrovoljnih vatrogasnih društava, ponegdje i uz prisustvo čelnika jedinica lokalne samouprave, a sve u svrhu unaprjeđenja županijskog vatrogasnog sustava Varaždinske županije. Želim istaknuti kako smo ove godine povećali i financijska sredstva namijenjena vatrogasnoj zajednici, također šator koji je u našem vlasništvu dajemo na korištenje mnogim DVD-ovima, a dobrovoljnim vatrogasnim društvima pomažemo i kroz natječaje za udruge te jednokratnim pomoćima. Predlažemo Vatrogasnoj zajednici Varaždinske županije da uspostavi registar svih vatrogasnih vozila i operativnih vatrogasaca, te da ustroji i provodi zajednički postupak nabave odnosno javne nabave za sva dobrovoljna vatrogasna društva za osiguranja vatrogasaca i vozila. Ono što je bitno je da će Vatrogasna zajednica s Domom zdravlja Varaždinske županije, kao institucijom zdravstvene zaštite na primarnoj razini, koja ima ugovorenu i registriranu djelatnost medicine rada, zaključiti ugovor o obavljanju poslova liječničkih pregleda za vatrogasce, a onda će se i Županija uključiti s subvencijom. Uglavnom suradnja s vatrogascima je jako dobra - rekao je župan te zahvalio i prisutnim predsjednicima mjesnih odbora na društveno korisnom radu i aktivnostima u cilju razvoja njihovih općina i gradova.

Županu je na prijemu zahvalio predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović, koji je naznačio kako suradnja Županije i Vatrogasne zajednice nikada nije bila bolja.

- Sve što smo dogovorili smo ostvarili, imamo intenzivnu suradnju, stalno smo u kontaktu i to je jako dobro. Županija nas podupire iznad standarda i to je za svaku pohvalu – zaključio je Vukalović.

040120_prijem_vatrogasci_1_Medium.JPG

040120_prijem_vatrogasci_2_Medium.JPG

040120_prijem_vatrogasci_3_Medium.JPG

040120_prijem_vatrogasci_4_Medium.JPG

040120_prijem_vatrogasci_6_Medium.JPG

040120_prijem_vatrogasci_7_Medium.JPG

040120_prijem_vatrogasci_8_Medium.JPG