Katja Bengeri pobijedila u dvije discipline na OP BiH u slalomu na divljim vodama

| 18.10.2016. u 11:05h | Objavljeno u Sport

Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks, Roko Bengeri, Helena Strnišćak, Maja Štimac, Katja Bengeri, Luka Grobotek, Damijan Kukec  i Tibor Malašić nastupili su na otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine u slalomu na divljim vodama,  koji se održao na rijeci Uni u Bihaću.  Nastupilo  je 50 natjecatelja Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije.

Od Varaždinaca najuspješnija je bila juniorka Katja Bengeri koja je nastupila u kajaku i kanu jednosjedu i pobijedila u obije discipline. U kanu i kajaku jednosjedu kod kadeta Roko Bengeri bio je treći. Kod kadetkinja u kajaku jednosjedu  Helena Strnišćak bila je treća, juniorka Maja Štimac u kajaku jednosjedu bila je druga, dok je junior Luka Grobotek u kajaku jednosjedu bio deseti. Senior Tibor Malašić u kajaku jednosjedu bio je peti, dok je Damian Kukec u istoj disciplini bio osmi.   

U ekipnim vožnjama 3XK-1 juniorke ekipa u sastavu K. Bengeri  – M. Štimac i H. Strnišćak osvojila je prvo mjesto, dok je muška ekipa 3XK-1 seniori  u sastavu Kukec - Grobotek R. Bengeri osvojila treće mjesto