Trener Varaždina Zoran Kastel ima problema sa sastavljanjem ekipe za susret u Rijeci Foto: Krešimir Đurić

Kastel uoči Rijeke: Moramo otići odigrati pametnu utakmicu, postaviti se čvrsto i odgovorno

| 19.3.2021. u 11:25h | Objavljeno u Sport

U sklopu 26. kola HT Prve hrvatske nogometne ligi momčad Varaždina u nedjelju očekuje gostovanje na Rujevici i susret s Rijekom.

- U prošlom kolu u utakmici protiv Dinama nismo bili dobri i gosti su to iskoristili na najbolji mogući način. U Rijeku moramo otići odigrati pametnu utakmicu, postaviti se čvrsto, odgovorno i ne raditi individualne greške koje smo radili jer jedino tako možemo polučiti dobar rezultat - rekao je trener momčadi Varaždina Zoran Kastel.

Rijeka utakmicu dočekuje nakon pobjede nad Slaven Belupom u Koprivnici od 3:1, u odgođenom susretu 16. kola, što je, nema sumnje dodatno podiglo samopouzdanje momčadi s Rujevice.

- Rijeka se bori za Europu, a mi za ostanak u ligi. Na nama je da se spremimo što je moguće bolje. Imamo problema oko sastavljanja ekipe, s obzirom na to da u kadru, zbog ozljeda, nema Đuraseka i Horkaša, zatim Urate, koji se ozlijedio na susretu s Dinamom, kao i Benka, a pod upitnikom su i nastupi Bobana i Posavca. Kadar je takav kakav imamo, probat ćemo izvući maksimalno,odigrati pravu., mušku utakmicu i pokušati doći do bodova - rekao je Kastel.

Trener Varaždina snimio je momčad Rijeke, a nema sumnje da je i novi trener Rijeke dobro proučio igru varaždinske momčadi.

- Rijeka je prije igrala s tri igrača u liniji,a sada su u zadnje vrijeme prešli na četiri igrača u liniji, promijenili su formaciju. U Kupu su iznenadili Osijek u Gradskom vrtu,a u Koprivnici su odigrali jako, jako dobro drugo poluvrijeme gdje Slaven Belupu nisu dali nikakve šanse, a u drugom su dijelu postigli tri gola. Ekipa su koja prema naprijed ima puno kvalitetnih pojedinaca, koji mogu individualno rješavati utakmicu. Na nama je da im zaustavimo igrače prema naprijed jer jedino tako možemo imati šansu za dobar rezultat - zaključio je Kastel.