Hoće li Zoran Kastel (desno) i Dario Jertec uspjeti ostvariti cilj - izboriti ostanak u prvoligaškom društvu? Foto: Krešimir Đurić

Kastel uoči Osijeka: Nemamo što izgubiti, možemo samo probati ići napraviti iznenađenje

| 2.5.2021. u 09:44h | Objavljeno u Sport

U sklopu 32. kola HT Prve lige momčad Varaždina će večeras u 19.05 sati očekuje gostovanje na stadionu u Gradskom vrtu i susret s Osijekom, sastavom koji se bori za naslov, dok je varaždinska momčad u borbi za ostanak u ligi.

- Svi se u ligi bore za nešto - za Europu, prvaka, a mi za ostanak, svatko ima svoje probleme i svoje ciljeve. Sigurno je da nas čeka zahtjevna i teška utakmica, protiv, uz Dinamo, najkvalitetnijeg protivnika u ligi. Malo je još kola do kraja, svjesni smo situacije. Utakmica je to u kojoj nemamo što izgubiti, možemo samo probati ići napraviti iznenađenje - rekao je uoči večerašnjeg nadmetanja trener momčadi Varaždina Zoran Kastel.

Posljednji susret Varaždina i Osijeka odigran je na Gradskom stadionu Varaždinu, a Osijek je slavio 3:2, nakon što je Varaždin imao vodstvo od 2:0.

- Odigrali smo možda i najbolje poluvrijeme u ovom dijelu prvenstva, vodili 2:0 ali nismo uspjeli zadržati. To prvo poluvrijeme nam mora biti vodilja kako parirati Osijeku. Sigurno da će Osijek dominirati, znači morat ćemo se kompaktno, usko braniti i pokušavati brzo izlaziti van u polukontre i polukontre. Bit će to utakmica s jako puno duela i moramo biti spremni na to da možemo odgovoriti Osijeku - rekao je Kastel.

Varaždin večeras neće biti kompletan.

- Nema Senića radi tri žuta kartona, guere Djoua radi crvenog, dok je Pëllumbi bio ozlijeđen i nije trenirao tijekom tjedna, Tkalčić također nije trenirao, tako da imamo velikih problema, pogotovo u zadnjoj liniji gdje nemamo puno alternativa - zaključio je trener Varaždina Zoran Kastel.