Trener Varaždina Zoran Kastel Foto: Krešimir Đurić

Kastel: Izgubili smo utakmicu na visokim, dugim loptama, gdje je Osijek dominirao

| 26.2.2021. u 21:14h | Objavljeno u Sport

- Ušli smo jako dobro u utakmicu. Problem je nastao kada se ozlijedio Đurasek i odmah je nakon prve minute drugog poluvremena izmjenu tražio Peco. Danas smo imali kadar takav kakav smo imali, znači defenzivno nikoga nismo imali na klupi. Izgubili smo utakmicu na visokim, dugim loptama, gdje je Osijek dominirao sa Santinijem i Mierezom, nismo našli lijek za to. Spremali smo se za to, znali smo da su moćni u skoku i duelu. U prvom poluvremenu smo stajali s dva brza igrača naprijed, radili im probleme, a da smo uspjeli postići treći gol utakmica bi možda bila riješena. Moramo se smiriti, pogledati kakva je situacija s ozlijeđenim igračima i pripremati se za Hajduk - komentirao je nakon susreta 23. kola HT Prve lige s Osijekom trener Varaždina Zoran Kastel.

Podsjetimo Varaždin je imao vodstvo od 2:0, golovima Pece u 15. i Herrere u 21. minuti, no gosti su u nastavku s dva gola Miereza i jednim Santinija na kraju slavili 3:2. Svoje viđenje utakmice ponudio je i trener Osijeka Nenad Bjelica.

- Na kraju zaslužena pobjeda Osijeka, iako je Varaždin u prvom poluvremenu bio puno bolji i zasluženo vodio 2:0. Mi jednostavno nismo nalazili put do njihovog gola, čak ni do izglednih situacija, vrlo su se organizirano branili s 5-4-1, a napadali s 5-3-2 i malo su nas iznenadili s time. Na poluvremenu nismo povisili ton, samo smo promijenili dva igrača, ne zato što su igrali loše nego zato što smo htjeli promijeniti sustav i onda se prilagodili na suparnika i uvjete koje smo imali i na kraju zasluženo pobijedili - rekao je Bjelica.