Karla Čović osvojila treće mjesto na CroUltra 24

vv | 9.6.2024. u 11:51h | Objavljeno u Sport

Ovog vikenda, u slavonskom mjestu Oriovac, održano je Europsko prvenstvo CroUltra 24, gdje su se biciklisti natjecali na 6, 12 i 24 sata, kao i timovi i po prvi puta osobe s invaliditetom. Odlična utrka održana po drugi puta u Hrvatskoj, pod krovnom svjetskom organizacijom WUCA i glavnim organizatorom promotorom biciklizma Damijem Zupijem iz Slovenije.

Na utrci od 24 sata, bilo je 32 prijavljenih natjecatelja, ali ih je startalo manje, s time da su nekoliko i žena i muškaraca profesionalni vozači. Staza je djelomično ravna s nekoliko hupsera, ali vrućina od 31c nije išla u prilog natjecateljima. Od šest prijavljenih žena na 24 sata startalo je četiri pri čemu je jedina Hrvatica bila Varaždinka Karla Čović koja je osvojila 3. mjesto za odvoženih 483 km.

- Bilo mi je super, poznata lica, dragi organizatori i volonteri iz Oriovca, prijatelji natjecatelji, neki su i došli za podršku pozdraviti. Najveći problem mi je bio ona moja stara boljka “ne vidim, spava mi se” pa sam tako i kroz noć na 3 sata otišla u auto spavati. Moram priznati da je puno lakše onim vozačima koji dođu par dana ranije, uz suportere, odmorni i na stazi su imali sve što trebaju. Ali s druge strane volim taj stres, pozitivni stres, kad je frka super funkcioniram. I u zadnjih tri godine na utrke odlazim sama bez suportera, ali sreća na svakoj utrci imam nekog poznatog tko će mi skuhati malo kave i dati hladnu vodu - istaknula je Čović nakon utrke.

Karla Čović, osnivačica i predsjednica Triatlon klub Ultra, ovoga ljeta organizira besplatan program sportskih aktivnosti "Bike & Hike". Ove godine nastavljamo s cestovnim biciklističkim vožnjama treninzima Varaždinskom županijom i planinarskim izletom u Julijske Alpe.

Biciklistički dio 12., 14., 19. i 21. lipnja sa startom u 16 sati ispred Studentskog doma u Varaždinu. Rute su brdovite, oko 60 kilometara u trajanju oko tri sata. Namijenjene su svim punoljetnim cestovnim biciklistima, uz korištenje ispravnog bicikla, reflektirajućih oznaka i zaštitne kacige. Uz napomenu da su se svi sudionici dužni pridržavati prometnih pravila. Prolazit će pored izvora vode kao i pored raznih povijesno kulturnih znamenitosti. Za to nije potrebna prethodna najava samo dođete, u slučaju kiše produžujemo projekt.

Planinarski izlet u Julijske Alpe na Viševnik m/n planiran je 22. lipnja. Lagana ruta s pauzama oko pet hoda. Veličanstven pogled na Triglav. Staza pogodna i za pse. Osobni prijevoz, adekvatna planinarska obuća i odjeća, voda i hrana iz ruksaka. Radi organizacije potrebna je prethodna prijava.

Uz besplatni sportski dio sve sudionike očekuju ugodna iznenađenja i popusti dugogodišnjih sponzora kluba butik Design Ana Kraš i Vivarium studio za masažu. Program provodi trenerica i ultra triatlonka Karla Čović,prof. uz pratnju psa Fume, uz napomenu da su psi dobrodošli u Alpe. Za sva dodatna pitanja, informacije i prijave možete ju kontaktirati na 0995183521.