Branko Karačić sutra će u Čakovcu debitirati na klupi Varaždina Foto: Dražen Novosel

Karačić:Poštujemo Međimurje, ali puno toga će ovisiti o nama, kako ćemo reagirati

| 25.10.2018. u 12:28h | Objavljeno u Sport

- Nakon četiri dana provedenih u Varaždinu sigurno je da imam više saznanja o pojedinim igračima, koje do sada nisam poznavao, a od suradnika sam dobio dosta kvalitetnih informacija. Ova promjena trenera ne bi trebala negativno utjecati na igrače. Nadam se da ono što sam tražio od igrača na jučerašnjem taktičkom treningu da će igrači kvalitetno reagirati i prenijeti sutra na teren. Znamo što donosi ovaj susret, to je lokalni derbi, koji je većeg značaja nego sama pobjeda. Veliki broj igrača Međimurja je prošao je omladinsku školu u Varaždinu i bit će željni dokazivanja. Imaju dva - tri iskusna igrača, energetski su kvalitetna ekipa, a mi moramo djelovati tako da moramo biti kompaktni, stabilni, držati formaciju i pokušati podići agresivnost - naglasio je na današnjem susretu s novinarima u klubu, a uoči sutrašnjeg prvenstvenog susreta u Čakovcu protiv Međimurja, u sklopu 10. kola Druge HNL, trener Varaždina Branko Karačić.

Zbog crvenog kartona dobivenog u prošlom kolu na susretu sa Zadrom u momčadi neće biti Leona Benka,dok bi ostali igrači trebali biti u konkurenciji za sastav.

- Poštujemo Međimurje, ali nema razloga da strahujemo i puno toga će ovisiti o nama kako ćemo sutra reagirati.Ako ćemo reagirati na način kako im je prezentirano jučer, ako će ispoštivati što će se od njih tražiti, ne sumnjam u kvalitetan rezultat - rekao je Karačić.

Mario Sačer jedan je od igrača koji su u konkurenciji za sutrašnje prvenstveno nadmetanje, koje će na stadionu Mladost u Čakovcu početi u 17 sati i 30 minuta.

- Ozbiljno se radi, na treningu se ide sto posto, svi su igrači željni dokazivanja i žele izboriti svoje mjesto u sastavu. Nadam se da će rezultat sutra u Čakovcu biti pozitivan, a što će nam omogućiti da se lakše pripremimo za sljedeće utakmice - rekao je Sačer.

Varaždin i Međimurje ove su se sezone već sastali na stadionu Varteksa, u utakmici 1/16 finala hrvatskog Kupa, u kojem je Varaždin pobijedio 2:0, ali je Međimurje bilo opasno u drugih 45 minuta.

- U prvom smo ih dijelu stiskali, igrali dobro i postigli dva gola, a u drugom poluvremenu bila je druga priča, praktički oni su nas stisnuli. Imaju iskusnog Režića, koji im drži cijelu obranu i daje im sigurnost, igrači ga slučaju i puno im je lakše igrati s njim u momčadi. Očekujem našu pobjedu i tri boda - zaključio je Sačer.