Kapetan Varaždina izabrao naj igrače SuperSport HNL, u Top 5 stavio i dva suigrača

Varaždinske vijesti | 13.12.2023. u 17:30h | Objavljeno u Sport

Čast da bira najbolje nogometaše SuperSport HNL-a u 2023. godini za T portal dobio je i Igor Postonjski, kapetan momčadi Varaždina.

- Bruno Petković najbolji je igrač lige i zato je na prvom mjestu s deset bodova. Igrač je prevage, a svakog suigrača čini još boljim. I ono što posebno impresionira kod njega jest da svoju klasu posebno dokazuje protiv velikih ekipa, kao što je bilo na SP-u u Katru, ali i Ligi nacija ovog ljeta. Petkoviću uz bok je Marko Livaja, igrač koji rješava utakmice i predvodi splitsku momčad. Vidjelo se koliko se Hajduk muči kada Livaja nije u golgeterskoj formi. Na trećem mjestu je Fran Brodić, iza kojeg je odlična prošla, ali i početak ove sezone. Zahvaljujući tome je ostvario transfer u Dinamo. Bio bih sretan kada bi i ostatak sezone ostao kod nas na posudbi jer se vidjelo koliko nam znači, odnosno koliko je teško nadomjestiti njegov izostanak. Četvrti u mom poretku je Oliver Zelenika, a već je dvije godine na najvišem nivou. Svojim obranama daje nam stabilnost, a često sudjeluje i u izlaženju iz zadnjeg reda. Zadnji u izboru je Toni Fruk, igrač koji je prošle sezone itekako pomogao Gorici u očuvanju statusa u HNL-u. Sada je nastavio briljirati u dresu Rijeke. I on je jedan od onih igrača za koje volimo reći da šalju lopte 's očima'', obrazložio je Varaždinov kapetan Postonjski.

Naravno, iako se u klubu razmišlja o sportskim planovima, igrači Varaždina za nastavak sezone imaju jednu veliku želju.

'Prije svega, navijamo da nam se vrati trener Mario Kovačević. Nadamo se da će mu zdravstveno stanje to dopustiti. Mislimo na njega i šaljemo mu apsolutnu podršku. A dok njega čekamo, mi ćemo na terenu pokušati nastaviti ovo što smo uspjeli protiv Istre 1961 u Kupu, odnosno pobjeđivati. Želja nam je da nam u prijelaznom roku dođe još koji igrač, da dobijemo 'svježe krvi' kako bismo se u nastavku sezone približili Osijeku i Gorici, odnosno da probamo napasti mjesto koje vodi u Europu. Prošle sezone bili smo šesti, a sada bi nas veselio pomak barem za jedno mjesto, pa da budemo peti', završio je Postonjski za T portal.

Izbor Igora Postonjskog (Varaždin)

1. Bruno Petković (Dinamo) 10 bodova
2. Marko Livaja (Hajduk) 8
3. Fran Brodić (Varaždin) 6
4. Oliver Zelenika (Varaždin) 4
5. Toni Fruk (Rijeka) 2