Juniorska viceprvakinja Europe Lorena Horvat: Nakon finala bilo je tuge, ali zadovoljna sam i srebrom Foto: Krešimir Đurić

Juniorska viceprvakinja Europe Lorena Horvat: Nakon finala bilo je tuge, ali zadovoljna sam i srebrom

| 8.7.2024. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Lorena Horvat, članica Boksačkog kluba Thor iz Bartolovca osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu za juniore i juniorke koja se od 23. lipnja do 1. srpnja održavalo u Sarajevu. Horvat je u finalu kategorije do 66 kg podijeljenom odlukom sudaca 3:2 izgubila meč za zlato od Turkinje Busenir Yanaz (po rundama 2:3, 2:3 i 0:5).

Lorena Horvat (14), tek ulazna juniorka (rođena 2009. godine) i njeni treneri mogu biti ponosni - mlada šampionka iz najmanjeg mjesta u Hrvatskoj u kojem djeluje trofejni natjecateljski boksački klub, Boxing Club Thor Bartolovec, već je osvojila tri velike europske medalje - bila je prvakinja Europe u kadetkinjama 2022. godine, doprvakinja Europe na kadetskom EP-u 2023. godine i sad je ponovo viceprvakinja Europe u svojoj prvoj juniorskoj godini.

- Naravno da je nakon finalnog meča bilo tuge što nisam uspjela pobijediti tursku predstavnicu i osvojiti zlatno odličje, ali nakon prospavanih noći mogu reći da sam zadovoljna ostvarenim rezultatom i osvojenom srebrnom medaljom. Zaista sam odradila odlične mečeve protiv predstavnica Rusije i Srbije, jedino protiv turske boksačice u finalu nisam znala kako pristupiti, ali sve u svemu sretna sam što sam ponovno izborila finale i osvojila srebrno odličje - rekla je Lorena Horvat.

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti....