Juniorska rukometna reprezentacija sa četiri Dabra u polufinalu EP-a Foto: HRS

Juniorska rukometna reprezentacija sa četiri Dabra u polufinalu EP-a

| 4.8.2016. u 15:03h | Objavljeno u Sport

Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija, u kojoj su i četiri igrača GRK Varaždin 1930, u borbi za polufinale Europskog prvenstva u Danskoj sinoć je snage odmjerila s domaćinom Danskom.

Nakon prolaska u glavne fazu natjecanja i slavlja nad Norveškom pred izabranicima Hrvoja Horvata stajala je najvažnija utakmica europske smotre u kojoj bi i bod bio dovoljan za prolaz u polufinale i borbu za medalju.

Hrvati su pobijedili 32:29, nakon što je na poluvremenu bilo 13:13, te se plasirali u polufinale, u kojem ih sutra, 5. kolovoza, u 18 sati, očekuje Španjolska. U hrvatskoj reprezentaciji pivot Šipić je postigao pet golova, dok se Zobec i Obranović nisu upisivali među strijelce, a ispred vratara Špikića prednost je dobio Car.


HRVATSKA – DANSKA 32:29 (13:13)

HRVATSKA: Špikić, Car; Perić , Glavaš 3, Zobec , Mandić 4, Markušić 4, Jelinić 3, Radoš 2, Severec , Šipić 5, Obranović , Babić 7, Vrdoljak 2, Manci Mičević 2, Ćorić

Izbornik: Hrvoje Horvat

DANSKA: Brasen, Gade; Nielsen, Olesen 2, Ladefoged Blazejewicz, Mensing 5, Norager 2, Laeso Christensen, Bitsch 3, Saugstrup 6, Nikolajsen 1, Holm Haack 4, Bergholt 1, Augustinussen 4, Svane Peschardt 1

Izbornik: Morten Astrup Henriksen