Juniori ŠRD Novi Marof

Juniori ŠRD Novi Marof pobjednici Kupa HŠRS-a

| 19.7.2017. u 09:29h | Objavljeno u Sport

Završnica 64. Kupa Hrvatskog športskog ribolovnog saveza održana je po vjetrovitom i sunčanom vremenu na staroj Dravi u Bilju, u Baranji, u organizaciji Hrvatsko športsko ribolovnog saveza i Zajednice športsko ribolovnih društava Baranje. Pokrovitelji najmasovnijeg natjecanja, u lovu ribe, u Hrvatskoj bili su općina Bilje i Osječko-Baranjska Županija.

Nastupile su 53 ekipe u 4 kategorije (18 seniora,14 juniora,12 seniorki i 9 juniorki), ukupno 160 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a nakon održanih županijskih i zonskih natjecanja.  Iz Varaždinske županije juniori ŠRD-a Novi Marof osvojili su naslov pobjednika Kupa, juniorke ŠRD-a Ivanec osvojile su treće mjesto, seniorke ŠRD-a Ivanec zauzele su sedmo mjesto, a seniori ŠRK-a Varaždin-Interland Van den Eynde natjecanje su okončali na osmom mjestu.

Pojedinačne medalje su osvojile seniorka ŠRD-a Ivanec Martina Mišar, koja je bila druga, juniorka ŠRD-a Ivanec Lea Kramar koja je bila treća i junior ŠRD-a Novi Marof Martin Kračun, koji je zauzeo 3. mjesto ukupno.

Riba je malo slabije grizla zbog manjeg vodostaja i velikih vrućina, a lovila se uklija, babuška, patuljasti somić, tolstolobik, šaran, deverika.

Nakon dva natjecanja podijeljene su medalje i pehari za najbolje ekipe i pojedince u ukupnom ekipnom i pojedinačnom plasmanu. Medalje i pehare podijelili su predsjednik HŠRS-a Vladimir Sever i dopredsjednici HŠRS-a Anđelko Martinčević i Ivan Japundžić.