Joško Vlašić, Elmir Ćerimagić i Damir Pascuttini među predavačima na 2. Atletskom seminaru u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 24.3.2023. u 11:04h | Objavljeno u Sport

U organizaciji varaždinskog Atletskog kluba Sloboda održat će se 2. „Atletski seminar u Varaždinu“, koji će biti 1. travnja u kongresnoj dvorani varaždinske Arene u 10 sati.

Svjesni činjenice i važnosti kako su educiranost i kompetentnost trenera od krucijalne važnosti za uspjeh u profesionalnom sportu, u AK Sloboda su i ove godine odlučili organizirati stručni seminar.

Na seminaru će se raditi s atletskim stručnjacima, koji su kroz svoju praksu prošli „sito i rešeto“ i tako akumulirali
veliku količinu znanja i okrunili svoj rad s najboljim rezultatima.

Dobro je poznato kako su atletski treninzi jedni od najnaprednijih i najrazvijenijih trenažnih tehnologija po pitanju postizanja maksimalnih kapaciteta i pomicanje kinezioloških pragova kod sportaša.

Predavači će biti Damir Pascuttini, atletski trener s 25 godišnjim iskustvom kao trener sprinta u AK Sloboda, s temom “Dionice u treningu sprinta!, Elmir Ćerimagić, predsjednik AK Novi Grad Sarajevo i jedan od najboljih trenera sprintera u Bosni i Hercegovini, dugogodišnji predavač na teme menadžmenta, upravljanja, trenažne tehnologije i razvoja djece i mladih, s temom “Kvalitetne odluke su put ka jačoj atletici! “

Predavač će biti i Siniša Bosak, varaždinski sportski i zdravstveni djelatnik, vlasnik “Centra za kralježnicu Varaždin“; s temom “ Ozljede kralježnice u sportu!“, zatim Joško Vlašić , uspješan desetobojac i bivši državni rekorder Hrvatske u desetoboju,danas atletski i kondicijski trener, otac i trener poznatih Hrvatskih sportaša Blanke i Nikole Vlašića; s temom: “Periodizacija-osnovna poluga transformacijskih procesa!“.

Govorit će i Dejan Vojnović, aktualni državni rekorder na 60m i bivši na 100m, sudionik ljetnih i zimskih olimpijskih igara, danas uspješan kondicijski trener ponajboljim tenisačima svijeta, na temu “Kondicijski trening u tenisu za mlađe dobne kategorije“

Atletski seminar u Varaždinu namijenjen je atletskim trenerima, sportskim trenerima, kondicijskim trenerima, sportskim liječnicima i fizioterapeutima, profesorima kineziologije, ostalim stručnim kadrovima u sportu

Seminar je namijenjen svim trenerima, ne samo atletskim, koji imaju želju naučiti i unapređivati svoje znanje i vrijednosti, jer je kurikulum seminara koncipiran na način da se prezentiraju informacije koje su primjenljive u svim sportovima.

Više informacija o samom atletskom seminaru možete saznati ovdje.