Josip Lacković: Atletika je moj život i to nitko ne može platiti Foto: Martin Novosel

Josip Lacković: Atletika je moj život i to nitko ne može platiti

| 8.4.2024. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Na svečanosti proglašenja najboljih u varaždinskom sportu za 2023. godinu, po prvi puta je titula najbolje momčadi pripala Atletskom klubu Varaždin, koji broji 120 članova, od čega je pedesetak aktivnih.

- S obzirom na ostvarene rezultate tri puta smo bili nominirani za najbolju momčad Varaždina, a treća nominacija bila nam je sretna. Nisam očekivao da ćemo biti izabrani za najbolju momčad, a to priznanje klubu zaista puno znači, jer naši atletičari marljivo rade, trude se i treniraju,a titula je samo priznanje dobrog rada. I meni osobno, koji sam i trener u klubu, ovo je potvrda da je dobar rad za posljedicu imao dobar plod - rekao je predsjednik i jedan od osnivača AK Varaždin Josip Lacković (58), koji u klubu obavlja funkciju trenera.

Novogodišnja utrka

- Atletika je moj život, kojeg živim od 0 do 24 sata i to nitko ne može platiti. Bilo je puno priprema i izbivanja od kuće, ali u svemu sam imao veliku podršku supruge i obitelji - rekao je Lacković.

U svijet atletike ušao je na prijelazu iz 1979. na 1980. godinu i to na Novogodišnjoj utrci u Varaždinu.

- Moj prvi kontakt s atletikom i utrkama dogodio se u sedmom razredu, zahvaljujući nastavniku tjelesnog odgoja Božidaru Kanotiju, koji je, kao mlad nastavnik, počeo raditi u Osnovnoj školi u Radovanu. Kanoti se odlučio voditi grupu dječaka i djevojčica na varaždinsku novogodišnju utrku. Staza za seniore bila je šest kilometara, a ja sam, kao pionir, trčao dva kilometra i zauzeo drugo mjesto. S tom utrka počela je moja atletska karijera - prisjeća se Lacković, koji živi u rodnom Lovrečanu kod Radovana...

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti....