Branko Karačić i Dario Jertec bili su na današnjem druženju s novinarima uoči puta za Split Foto: Dražen Novosel

Jertec: Moramo biti zadovoljni samo pobjedom nad Hajdukom

| 21.3.2019. u 11:14h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U sklopu 17. kola Druge HNL momčad Varaždina će sutra u 15 sati igrati na Poljudu s drugim sastavom Hajduka. Zbog ozljeda do posljednjeg trenutka neće se znati koja će jedanaestorica krenuti u nadmetanje za vrlo važne bodove. Ozlijeđeni su Glavica i Posavec i njih dvojica neće konkurirati za sastav, dok je Senić pod upitnikom zbog ozljede iz nadmetanja s Dugopoljem.

- Nakon teške i iscrpljujuće utakmice protiv Dugopolja, gdje na domaćem terenu nismo napravili kiks, s optimizmom čekamo susret u Splitu sa željom da nastavimo pružati dobru igru protiv vrlo nezgodnog mladog i potentnog Hajduka. Očekujemo nastavak rezultatskog niza i da ne zaostanemo više nego sada u odnosu na vodeći Šibenik, međutim, očekuje nas izuzetno teška utakmica - rekao je trener Varaždina Branko Karačić.

Druga momčad Hajduka bi na sutrašnjem susretu mogla imati nekoliko pojačanja.

- Zbog reprezentativne stanke očekujem da će i par igrača iz prve momčadi Hajduka pojačati njihov drugi sastav i ako nećemo kvalitetno reagirati mladi igrači napravit će nam dosta problema. U prvoj utakmici ove sezone druga momčad Hajduka je u Varaždinu napravila nam je dosta problema. pri čemu su u prvih pola sata apsolutno dominirali i trebali su imati prednost od najmanje tri gola, ali je odlučilo iskustvo naših igrača, koje je na kraju donijelo pobjedu Varaždinu - naglasio je Karačić.

Šef stručnog stožera vjeruje u pozitivan ishod sutrašnjeg nadmetanja.

- Bez obzira na zdravstvene probleme vjerujem da ćemo se zadovoljni vratiti iz Splita, s lijepog stadiona s utakmice u kojoj će neki naši igrači možda debitirati u dresu Varaždina, pri čemu ne smiju biti impresionirani stadionom i suparnikom. Moramo tražiti rezultat, da bi pojačali svoje izglede za plasman u Prvu HNL - naglasio je Karačić.

I kapetan momčadi Dario Jertec očekuje nastavak pozitivnog rezultatskog niza.

- Svjesni smo da samo pobjedom možemo držati korak sa Šibenikom. Vjerujemo da smo bolja momčad od drugog sastava Hajduka. Oni su sada nova momčad i još nisu u ritmu kakvom su bili prije. Utakmica će sigurno biti otvorena i zanimljiva, a mi moramo biti zadovoljni samo pobjedom. U prvom susretu ove sezone Hajduk je bio puno bolja momčad ali samo u prvom poluvremenu, dok će sutra biti sasvim drugačija utakmica, jer pola njihove tadašnje momčadi danas igra za prvi sastav Hajduka, što dokazuje njihovu igračku i trenersku kvalitetu - zaključio je Jertec.

Utakmica će sutra od 15 sati biti u izravnom prijenosu na HNTV-u.