Bivši kapetan Varaždina Dario Jertec od listopada prošle godine nosi dres australskog prvoligaša Western Uniteda

Jertec iz Australije: Uveli su novi režim kupovanja jer su u dućanima kupovali skoro sve

| 22.3.2020. u 19:00h | Objavljeno u Sport

Iako je i Australiju pogodio korona virus njihovo nacionalno nogometno prvenstvo do sada se nije prekidalo. Prva liga, koja je počela u listopada, došla je na šest kola do kraja, a u njen sudjeluje i bivši kapetan nogometaša Varaždina Dario Jertec (35), koji je sredinom rujna prošle godine potpisao ugovor za momčad Western Uniteda iz Melbournea, kluba koji je osnovan u svibnju 2017. godine.

Jertec svlačionicu dijeli s Alessandrom Diamantijem,Panagiotisom Koneom i Ersanom Gulumom, a trenutačno se nalaze na šestom mjestu tablice, u konkurenciji 11 momčadi.

- Do sada se igralo i treniralo svaki dan, iako su utakmice bile pred praznim tribinama. Osjeća se napetost zbog korona virusa, pogotovo kada se dođe u dućan i vidi da su ljudi pokupovali praktički sve i baš se treba pogoditi dolazak u dućan u trenutku kada im dolazi roba. U trgovine su danas uveli su nove mjere pa se primjerice ne može kupiti više od dva pakiranja tjestenine, dva sosa za tjesteninu, a da bi bilo dovoljno robe na policama za sve - rekao je Jertec.

Njegova je momčad u ovom kolu trebala letjeti u Perth i sutra odigrati susret protiv Perth Gloryja, ali s obzirom na najnovije mjere pojavio se problem prijevoza ekipe.

- Trebali smo zrakoplovom letjeti za Perth, ali su zatvorili sve međunarodne letove i domaći promet, odnosno međugradske linije.  trebali smo letjeti odvojeno, posebnom čarter linijom, ali zaustavljene su sve međugradske linije, tako da ne znam kako ćemo putovati jer autobusima,s obzirom na udaljenosti među gradivima to nije moguće, s obzirom na to da se zrakoplovom leti 4 sata, a autobusom bi trebalo par dana - govori Jertec, koji je standardan u momčadi Western Uniteda na poziciji zadnjeg veznog.

Opširnije o boravku Daria Jerteca u Australiji, kvaliteti nogometa u nacionalnom prvenstvu, njegovom pogledu na Varaždin i borbi za ostanak u prvoj ligi, planovima za nastavak karijere čitajte u novom tiskanom broju Varaždinskih vijesti.

Označeno u