Skupština Zajednice SUGV-a okupila je 21 od 29 članova Skupštine Foto: Krešimir Đurić

Jednoglasno usvojen prijedlog programa javnih potreba u sportu za 2019. težak 9,6 milijuna kuna

| 18.10.2018. u 19:31h | Objavljeno u Sport

Prijedlog programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2019. godinu, kojeg će Zajednica sportskih udruga grada Varaždina predložiti Gradu Varaždinu, bit će "težak" 9.639.00,00 kuna, dok je ove godine za tu namjenu bilo osigurano 8.678.500,00 kuna, pri čemu će troškovi nabavke opreme za organizaciju ekipnog EP-a u atletici biti predloženi u visini 491.620,00 kuna, a za sanaciju, adaptaciju i rekonstrukciju sportskih objekata kojima upravlja Zajednica sportskih udruga, predložit će se 2.933.000,00 kuna.

Moglo se to,među ostalim,čuti na večerašnjoj sjednici Skupštine Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, koja je održana u Palači Herzer, u nazočnosti 21 od 29 članova skupštine. Prijedlog Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2019. godinuusvojen je jednoglasno.

Za sufinanciranje djelovanja sportskih udruga na temelju kriterija u 2019. godine predloženi je povećanje na 2,5 milijuna kuna, a ove godine to je bilo 2 250 000 kuna, za financijsku stimulaciju ekipama i pojedincima za ostvarene vrhunske rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima  i za razvojne programe predložit će se 600 tisuća kuna, za opću i posebnu zdravstvenu zaštitu sportaša predloženo je 250 tisuća kuna, za sufinaciranje rada trenera mlađih dobnih kategorija 750 tisuća kuna.

Za sportske aktivnosti osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom bit će predloženo 120 tisuća kuna, dok je ove godine za tu namjenu bilo osigurano 100 tisuća kuna. Za financiranje troškova održavanja i funkcioniranja gradskih sportskih građevina kojima upravlja Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina te za financiranje djelovanja Zajednice SUGV-a predloženo je 3,6 milijuna kuna, a ove je godine na raspolaganju bilo 3,4 milijuna kuna.

Za sufinanciranje troškova održavanja funkcioniranja gradskih sportskih građevina kojima upravljaju ostale udruge predložit će se 350 tisuća kuna,dok je ove godine bilo osigurano 280 tisuća kuna.

Vezano uz sanaciju adaptaciju i rekonstrukciju sportskih objekata kojima upravlja Zajednica prijedlog je da se za sanaciju dvorane Graberje izdvoji 180 tisuća kuna, za zahvate na SC Sloboda 1.781.00, za stadion Varteksa 355 tisuća kuna, za SC Srednjoškolac 335 tisuća kuna, za SC Hrašćica 145 tisuća kuna, za Nogometno igralište Jalkovec 137 tisuća kuna, što je već spomenutih 2.933.000,00 kuna

Glavni tajnik Zajednice Patrik Koščak i predsjednik Alen Runac izvjestili su skupštinare i s aktualnom situacijom stadiona Varteksa.

-Zajednica je preuzela objekat 2011. godine s 1,7 milijuna kuna dugovanja. Danas se na stadionu računi plaćaju u mjesecu, stadion je uređen tip - top, NK varaždin izražio želju da preuzme na upravljanje a ako oni to žele nemamo apsolutno nikakav problem, trebaju se javiti na natječaj uvjete će regulirati Zajednica, a krenulo bi se s 1. danom siječnja - rekao je Koščak.

- Postoji mogućnost da NK Varaždin preuzme stadion na upravljanje, zahvaljući ljudima koji su uključeni u NK Varaždin, a vjerujemo da bi to mogla biti dobra priča. HNS bi financirao određene zahvate na stadionu, travnjak izgleda dobro, ali je daleko od dobrog, a za takav i ostale zahvate mi kao Zajednica nismo financijski sposobni to odraditi i odlučili smo da NK Varaždin pokuša izboriti se za  sanaciju travnjaka, postavljanje brojača na ulazima i ostale investicije. Odlučili smo se da stadion vratimo Gradu, a on će raspisati natječaj- naglasio je Runac.

U članstvo Zajednice na večerašnjoj su sjednici primljena dva kluba Bowling kluba Medonja i Malonogometni klub Gluhih.