Jana Koščak: Sedmoboj je moja disciplina i trebam ju razvijati

| 12.6.2023. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Jana Koščak (17), atletičarka varaždinske Slobode, je nedavno na svom prvom seniorskom sedmoboju u austrijskom Götzisu i odmah srušila seniorski državni rekord i postavila novi svjetski najbolji rezultat do 18 godina.

U vrlo jakoj konkurenciji u Götzisu Jana je osvojila ukupno 9. mjesto sa 6293 boda. Ovim rezultatom nadmašila je prijašnji državni rekord koji je držala njena starija sestra Klara za nevjerojatnih 678 bodova.

- Uoči puta u Austriju nadala sam se plasmanu između 10. i 15. mjesta i jako sam iznenađena da sam završila na devetom mjestu, a nakon prvog dana natjecanja očekivala sam plasman među deset najboljih, državni rekord i ostvarivanje norme za juniorsko Europsko prvenstvo, koje se ove godine održava u Jeruzalemu. Čula sam da je na tom natjecanju sjajna atmosfera, da je dobar stadion i da je puno publike tijekom mitinga, ali ono što sam doživjela nadmašilo je sva moja očekivanja. Publike je bilo cijeli dan na stadionu i kada je bilo najjače sunce i vruće i u trenutku kada je padala kiša, stalno su navijali i bilo je predobro. Nadam se da će se jedno takvo natjecanje održati u Hrvatskoj jednog dana - rekla je uvodno, komentirajući svoj nastup na prvom seniorskom višeboju u austrijskom Götzisu.

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti....