Jana Koščak: Plasirati se na Olimpijske igre bi bila velika stvar za 18-godišnjakinju

| 19.2.2024. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Jana Koščak je prošle godine imala sjajne rezultate, a najsjaniji je stigao već na samom startu sezone kada je postavila novi svjetski rekord u petoboju u kategoriji do 18 godina na dvoranskom prvenstvu Hrvatske. U višeboju je pobijedila s 4585 bodova i tako nadmašila rekord Norvežanke Henriette Jæger koja je u Nes Areni u Hvamu skupila 4414 bodova. To se prepoznalo i na međunardnoj razini pa je bila nominirana za najbolju mladu atletičarku Europe, odnosno zvijezdu u usponu (Rising Star) u izboru Europske atletske federacije (EA). Na kraju je ostala “kratka”, ali sigurno će ove godine opet biti konkurent za istu nagradu.

- Ušla sam u uži izbor sa samo 17 godina dok su druge djevojke bile starije, tako da mi je bila čast što sam bila nominirana za tako prestižni izbor. Mislim da se i ove godine mogu približiti tom priznanju ako bude sve išlo po planu i ako ću još jednom ostvariti dobre rezultate. Naravno da će mi biti čast uopće biti nominirana - rekla je Koščak.

Već niže rekorde

Sezona tek što je startala, a Jana niže već nove rekorde. Naime, poboljšala je vlastiti državni rekord u petoboju na višebojskom mitingu u Tallinnu (Estonija) na Prvenstvu Balkana. On sada iznosi 4436 bodova, a to je ujedno bio i novi vodeći rezultat u svijetu za juniorke.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...