Jana Koščak: Očekivala sam 190 centimetara u visu, ali ne na prvom natjecanju

| 23.1.2023. u 18:00h | Objavljeno u Sport

Nakon što je prošle godine ostvarila sjajan rezultat u višeboju na Europskom prvenstvu za mlađe juniore u Jeruzalemu gdje je osvojila naslov mlađejuniorske prvakinje Europe u sedmoboju što je bilo ujedno i prvo zlato za Hrvatsku u toj disciplini,Jana Koščak je ovu godinu počela s još jednim sjajnim uspjehom. Na Zagrebačkom velesajmu na mlađem seniorskom prvenstvu Hrvatske sa samo 16 godina srušila je 23 godine stari mlađe juniorski rekord Hrvatske Blanke Vlašić i popravila ga za čak impresivnih sedam centimetara (Blanka 2000. godine 183 cm, Jana 2023. godine 190 cm). Rezultat je to koji je oduševio kompletnu hrvatsku javnost, a bio je jedan od ciljeva Jane Koščak za ovu sezonu, iako se nije nadala da će ga oboriti već na prvom natjecanju u godini.

- Nisam ovo očekivala na početku sezone, mislila sam da će tek pred kraj sezone doći bolji rezultati i očekivala sam 190 centimetara u visu, ali ne na prvom natjecanju. Pripreme sam odradila u Portugalu i stvarno sam se jako dobro pripremala za početak sezone, ali ovako dobar početak nisam očekivala - rekla je Jana Koščak.

Usporedbe s Blankom Vlašić

Ostvareni rezultat inicirao je usporedbe s najboljom visašicom u povijesti Hrvatske, ali Jana za sada spušta loptu iako joj laskaju usporedbe s Blankom Vlašić. Blanka je te 2000. godine izborila nastup na Olimpijskim igrama u Sydneyu, a na otvorenom je preskočila 193 centimetra.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...