VIDEO Jana Koščak najavila: Sljedeće godine ganjam svjetski rekord!

| 12.7.2022. u 14:00h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Gradonačelnik Varaždina, Neven Bosilj je danas u salonu Gradske vijećnice održao prijem za prvakinju u sedmoboja u Europi u kategoriji mlađih juniorki, Janu Koščak koja je došla uz svog oca i trenera u Atletskom klubu Slobodi Varaždin, Patrikom Koščakom. Jana je još jednom naglasila zadovoljstvo rezultatom iz Jeruzalema i najavila ciljeve za iduću godinu u ovoj disciplini.

- Nadala sam se zlatu jer sam imala najbolje prijavljen rezultat i sve više od toga nisam očekivala, ali dok me je krenulo tako dobro u skoku u vis te rezultat u utrci s preponama, ali me onda koplje malo razočaralo zbog ozljede lakta. Napravila sam peti rezultat sedmoboja u povijesti i to mi je veliki poticaj za dalje pa možda sljedeće godine ganjam i svjetski rekord od 6300 bodova - rekla je Koščak.

- Zadnjih nekoliko dana je zaista odjeknuo ovaj rezultat Jane što su kvalitetni rezultati i to kao trener moram istaknuti jer da je nastupila pojedinačno u kategorijama skok u vis, skoku u dalju i utrci na preponama osvojila bi medalje u sve tri kategorije, ali odlučila se za najtežu i najkompleksniju disciplinu i tu je ostvarila vrhunski rezultat - rekao je otac i trener Patrik Koščak te je najavio da će se prvo koncentrirati na oporavak lakta, ali još ove godine ima par važnih natjecanja.

Za vikend već putuje za Tursku gdje će nastupiti na juniorskom prvenstvu Balkana, a za dva tjedna na Europske olimpijske igre mladih u Banskoj Bistrici. Ipak, Patrik je uvjeren da će Varaždin na sljedećim Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu imati barem jednog predstavnika AK Slobode Varaždin, bilo da je to Jana Koščak, Klara Koščak ili Roko Farkaš.

- Janu sljedeće godine očekuje prvenstvo Europe U20, ali u nekim igrama postoji šansa i za Olimpijske igre pa se nadam da 2024. godine imamo nekoga iz Varaždina na Olimpijskim igrama u atletici - rekao je Koščak.

Povodom ovog velikog i povijesnog uspjeha ne samo za varaždinsku atletiku već i hrvatsku atletiku, gradonačelnik Bosilj je najavio da će Jani dodijeliti 20 tisuća kuna za nagradu za ovaj uspjeh.

- Atletika je kraljica sportova, a sedmoboj je kraljevska disciplina atletike. Grad Varaždin podupire sport, podupire atletiku putem Zajednice sportskih udruga, a ovom prilikom je Grad odlučio doznačiti nagradu od 20 tisuća kuna, 10 tisuća kuna treneru i 10 tisuća kuna Jani i nadam se da će im to biti podstrek za daljnje rezultate - rekao je Bosilj.

Video sadržaj
Galerija slika