Jana Koščak: Glavni su mi cilj Olimpijske igre i zlato na juniorskom Svjetskom prvenstvu Foto: Martin Novosel

Jana Koščak: Glavni su mi cilj Olimpijske igre i zlato na juniorskom Svjetskom prvenstvu

vv | 18.3.2024. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Ove atletske sezone puno se očekuje od mladih atletskih pulena varaždinskog Atletskog kluba Sloboda, Roka Farkaša, Janka Kišaka te poglavito Jane Koščak. Ona je početkom ožujka imala priliku ostvariti ozbiljan rezultat na seniorskom dvoranskom Svjetskom prvenstvu u Glasgowu na kojem se na žalost ispriječila ozljeda gležnja te je bila primorana odustati od daljnjeg natjecanja, nakon što je nastupila na prvoj disciplini petoboja. Tijekom zagrijavanja za skok u vis, njenoj ponajboljoj disciplini, osjetila je bol u gležnju te odustala. To je natjecanje možda bila i prilika za medalju s obzirom na to da se veliki broj najjačih višebojki na kraju ipak nije pojavio na Svjetskom prvenstvu.

- Nisam gledala rezultate ostalih djevojaka koje su se natjecale, ali stvarno mi je bilo žao što nisam završila nastup u Škotskoj. Djevojke koje su tamo ostvarile slabije rezultate od mojeg osobnog rekorda uzele su medalje na tom prvenstvu, a ne znam kada će se pružiti takva prilika za osvajanje medalje jer olimpijska je godina i dosta vrhunskih višebojki nije došlo na to Svjetsko prvenstvo. Mislim da sam bila spremna, ako ne za medalju, onda svakako za jedan zbilja vrhunski rezultat. Nadam se da ću nastaviti dobro trenirati pa neću trebati ovisiti o konkurenciji da bi došla do medalje - istaknula je Jana.

Ozljeda lakše prirode

Ako se već traži sreća u nesreći, ozljeda na Svjetskom prvenstvu u Glasgowu bila je, srećom, lakše prirode. Jana je već vratila treninzima, a odustajanje od nastavka natjecanja u petoboju bilo je više preventivne prirode, da se ne pogorša lakša ozljeda tetive.

Opširnije pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

jana_i_patrik.jpeg