Tomislav Turčin, Neven Đurasek, Goran Jozinović, Vitali Lisakovich i Jamal Bajandouh (s lijeva) Foto: Dražen Novosel

Jamal Bajandouh, Goran Jozinović, Neven Đurasek, Tomislav Turčin i Vitali Lisakovich novi igrači Varaždina

Dražen Novosel | 16.7.2019. u 11:38h | Objavljeno u Sport

Jamal Bajandouh, Neven Đurasek, Goran Jozinović i Vitali Lisakovich novi su igrači varaždinskog nogometnog prvoligaša koji su predstavljeni na današnjoj konferenciji za novinare u klubu i kako se moglo čuti trebali bi biti pojačanja za momčad trenera Borimira Perkovića u predstojećoj prvoligaškoj sezoni. Predstavljen je i igrač sredine terena Tomislav Turčin (22), koji je već ranije potpisao i došao na jednogodišnju posudbu kao igrač Rijeke.

Jamal Bajandouh (26) iz Saudijske Arabije, igra na poziciji zadnjeg veznog, a do sada je bio igrač prvoligaša iz Saudijske Arabije Al-Ittihada. Zadnji vezni je i Neven Đurasek (20),rodom iz Stažnjevca, koji je za NK Varaždin igrao u mlađim kategorijama, da bi u ljeto 2015. otišao u zagrebački Dinamo gdje je igrao za drugu momčad, a nakon toga i za zagrebačku Lokomotivu.

Lijevi branič Goran Jozinović (28), rođen je u Zenici, u splitskom je Hajduku igrao cijeli omladinski dio karijere a kasnije i za seniore, sve do 2015. godine. U seniorskoj momčadi sakupio je oko 117 nastupa, a za sezonu 2012./2013. od Torcide je dobio “Hajdučko srce”. Posljednje je nosio dres švicarskog drugoligaša Schaffhausena, a prije toga bio u Luganu.

Napadač iz BjelorusijeVitali Lisakovich (21), rođen je u Minsku 1998. godine i igra na poziciji špice. Ovo mu nije prva hrvatska destinacija, s obzirom da je u 2018. godini igrao za Dinamo II, a početkom ove godine je igrao i u Prvoj HNL za Rudeš, gdje je u 14 nastupa uspio postići četiri gola. Svoju igračku karijeru je započeo u bjeloruskom Soligorsku.

- Ovo je početak priče ovog kluba da prvo budemo stabilan prvoligaš a nakon toga se uključimo u utrku za Europu i da budemo, kao što je nekad bviši prvoligaš Varteks bio, važan čimbenik u europskim natjecanjima. Puno je igrača bilo u ponudi i teško je bilo odabrati, a zadovoljni smo pdrađenim poslom. Ovo još nije sve i dalje radimo na osnaživanju momčadi i da krenemo u Prvu ligu punim gasom i ostvarimo želje, da postanemo stabilan klub. Igračima jamčimo da ćemo klub svakodnevno dizati na viši nivo da imaju uvjete koje su nekada bili na ovom stadionu - rekao je predsjednik NK Varaždin Stjepan Cvek.

I trener momčadi Borimir Perković zadovoljan je novopridošlim igračima.

- Veseli me da vidim ove igrače u našoj svlačionici, mislim da ćemo imati koristi od njih, da će nam pomoći u smislu igre i njene kvalitete, da bude na većem nivou. Drago mi je da smo dobili igrače za koje smatram da će nam biti pojačanja - naglasio je trener momčadi Varaždina Borimir Perković.

Podsjetimo, osim danas predstavljenih igrača, redove Varaždina je pojačao i prednji vezni Dominik Glavina (26), dok su svlačionicu varaždinskog prvoligaša napustili Maks Juraj Čelić (Gorica), Emanuel Črnko (igrač Rijeke na posudbi koja je završila), Frane Šiljić te Mario Zebić i Stjepan Babić (Tabor Sežana).