Izvršni odbor ŽNS Varaždina: Potvrđen prekid prvenstva svih županijskih liga Foto: Martin Novosel

Izvršni odbor ŽNS Varaždina: Potvrđen prekid prvenstva svih županijskih liga

| 6.6.2020. u 08:00h | Objavljeno u Sport

Iako se Izvršni odbor Županijskog nogometnog saveza trebao održati već prošlog mjeseca, konačno se održao jučer gdje je svih 13 članova bilo prisutno i izglasao se i službeno prekid svih natjecanja u Varaždinskoj županiji.

- Danas smo i formalno donijeli odluku od prekidu prvenstva i konstatirali smo koji su klubovi pobjednici liga prema poretku polusezone i koji klubovi imaju pravo na igranje u višem rangu - objasnio je predsjednik ŽNS-a Varaždin, Nenad Horvatić.

Prema prvim prijavama Komisije za licenciranje, čak 80 posto klubova iz županije nije imalo kriterije za lige za koje su prijavili natjecanje iduće sezone, čime se rok za prijavu sada produljio do kraja lipnja.

- Svi oni su dobili rok do 29. lipnja kada će komisija za licenciranje ponovno izaći van na teren provjeriti da li udovoljavaju uvjetima. Tek početkom srpnja ćemo odrediti sastave liga za iduću sezonu - objasnio je Horvatić.

Također se zna da od iduće sezone se Četvrta nogometna liga Čakovec-Varaždin iduće godine proširuje za dva kluba, s obzirom da nitko neće ispasti, a od varaždinskih predstavnika pridružit će se Plitvica iz Gojanca koja je bila na prvom mjestu nakon jesenskog dijela sezone u Prvoj ŽNL.

- Svih 14 klubova koji su do sada igrali 4. NL Čk-Vž su se prijavili da i dalje igraju tu ligu, dok su pobjednici naše i međimurske prve lige izborili nastup u 4. NL Čk-Vž čime se liga povećala sa 14 na 16 klubova - objasnio je Horvatić.

Također se i raspravljalo o planovima raspuštanja trenutnog formata natjecanja prva tri ranga natjecanja u državi, gdje bi sa glavna promjena dogodila s osnivanjem jedinstvene Treće HNL.

- Nama varijanta od aktualne situacije s pet trećih liga gdje predstavnici iz naše županije bi igrali zajedno sa Slavonijom nije povoljna i naš prijedlog na sjednici Međužupanijskog odbora gdje sam ja predsjednik bit će da se osnova jedinstvena treća liga, a rang ispod osnovalo bi se pet četvrtih liga gdje bi mi i dalje igrali s protivnicima  sa sjevera Hrvatske - objasnio je Horvatić istaknuvši da bi se ova promjena natjecanja mogla realizirati već 2021. godine, a najkasnije 2023. godine.