Izvršni odbor varaždinskog ŽNS-a donio oduke o sastavima županijskih nogometnih liga za novu sezonu

| 12.7.2023. u 14:14h | Objavljeno u Sport

Na prijedlog Komisije za natjecanje na telefonskoj sjednici Izvršnog odbora varaždinskog ŽNS-a je s 10 glasova za i jednim protiv donijeta odluka o sastavima županijskih nogometnih liga za natjecateljsku 2023-2024 godinu.

Elitna liga brojat će 11 klubova, igrat će se dvokružno, te Liga za prvaka i Liga za ostanak. Prva ŽNL imat će 12 klubova, igrat će se dvokružno te s Ligom za prvaka i Ligom za ostanak, ukupno 27 kola.

Druga ŽNL brojat će 14 klubova i igrat će se dvokružno, ukupno 26 kola, Treća ŽNL Ludbreg imat će 8 klubova koji će igrati trokružno i prvak će biti poznat nakon 21. kola, dok će Treća ŽNL Varaždin brojati 10 klubova, igrat će se dvokružno, ukupno 18 kola.

Svi klubovi dužni su se do 18. srpnja (utorak) prijaviti se za natjecanje na za to određenom obrascu (nalazi se na službenoj stranici ŽNS Varaždin) Na prijavi obavezno mora biti potpis osobe za zastupanje upisane u registar Udruga, te žig kluba.

Klubovi koji nisu izvršili svoje financijske obaveze iz sezone 2022/23 ne mogu se prijaviti u natjecanje. Klubovi koji se ne prijave do utvrđenog roka smatrat će se da su odustali od natjecanja.

IO ŽNS Varaždin je donio i odluku o počecima natjecanja i održavanju Plenuma klubova za natjecateljsku 2023/24.
Elitna ŽNL., Prva ŽNL i Druga ŽNL počela bi 19./20. kolovoza, s time da bi se 14., posljednje jesensko kolo u Elitnoj i Prvoj ŽNL igralo 18/19. studenog, a U drugoj ŽNL posljednje 13. jesensko kolo odigralo bi se 11./12. studenog ove godine.

I Treća ŽNL počela bi 19./20. kolovoza, a završetak će biti ovisno o načinu igranja koji će se odrediti na Plenumu klubova. Inače Plenum klubova za sve seniorske ŽNL održat će se 25. srpnja u 18 sati.

Članovi Elitne lige bit će Bednja Beletinec, Jalžabet, Nedeljanec, Polet Cestica, Polet Tuhovec, Dubravka Zagorac Turčin, Ivančica Ivanec, Budućnost Vidovec, Mladost Margečan, Novi Marof, Razvitak iz Čičkovine (prvoplasirani iz Prve
ŽNL).

U Prvoj ŽNL igrat će Zelengaj Kućan Donji (posljednjeplasirani iz Elitne ŽNL), Čevo Podevčevo, Plitvica Gojanec ( odbijena licenca za Elitnu ŽNL), Sloboda iz Tužnog, Plitvica Selnik, Drava Ajax Sveti Đurđ, Mladost Sigetec, Mladost Varaždinske Toplice, Zadrugar Hrastovsko, Beretinec, Mladost Varaždin, Trnje Trnovec (prvoplasirani iz Druge ŽNL).

U Drugoj ŽNL natjecat će se Sloboda Varaždin, posljednjeplasirana iz Prve ŽNL, Orač Petrijanec, Obreš Sveti Ilija ( odbijena licenca za Prvu ŽNL) , Mladost Šemovec, Polet Martijanec, Poljoprivrednik Kapela, Radnički Hrženica, Podravac Kitro Sesvete, Nova Ves ECOAGRO Nova Ves, Lepoglava, Dinamo 01 Vrbanovec, Bratstvo Otok Virje (prvoplasirani iz Treće ŽNL Varaždin), Poljanec, Bukovčan 27 Mali Bukovec (drugoplasirani iz Treće ŽNL Ludbreg).

U Trećoj ŽNL Skupina Ludbreg za naslov prvaka nadmetat će se Lunjkovec (odbijena licenca za Drugu ŽNL), Bukovčan
Veliki Bukovec, Struga, Sloga Slokovec, Novakovec, Mladost Sveti Petar, Karlovec i Gora Globočec.

U Trećoj ŽNL Skupina Varaždin za bodove će se boriti Podravac Svibovec Podravski (pretposljednji iz Druge ŽNL), Dinamo Babinec (posljednjeplasirani iz Druge ŽNL), Vindija Voća Donja, Udarnik 32 Kućan Gornji, Omladinac Jurketinec,
Rudar 47 Ladanje Donje, Klenovnik, Sračinec, Vratno Vratno Gornje i Vinica.