Izbornik Zovko uoči Davis Cupa: Ovo je vrh trenerske karijere, velika radost i odgovornost

vv | 30.1.2024. u 09:41h | Objavljeno u Sport

Počelo je! Hrvatska reprezentacija u ponedjeljak je prvi put trenirala u Gradskoj sportskoj dvorani – Areni Varaždin, a time su i službeno počele pripreme za predstojeći susret protiv Belgije u tzv. Qualifier fazi Davis Cupa. Igrat će se u subotu i nedjelju, a prije toga će tenisači obiju reprezentacija pokušati izbrusiti formu za taj važan okršaj, koji će pobjednika odvesti na jedan od četiri rujanska turnira prvog kruga završnice.

Borna Gojo je zbog ozljede leđa, koja mu nije dopustila nastup na Australian Openu, morao odustati od dolaska u Varaždin, a zbog ozljede neće biti ni Dine Prižmića. Umjesto Goje u sastav je ušao Nino Serdarušić, uz ranije prijavljene Duju Ajdukovića, Marina Čilića, Ivana Dodiga i Matu Pavića.

U odnosu na susrete Davis Cupa tijekom četiri posljednje sezone, kada je reprezentaciju vodio Vedran Martić, sada je u izborničkoj ulozi Velimir Zovko. Njemu će stoga susret protiv Belgije biti debitantski u vođenju sastava u Davis Cupu.

- Bio sam izbornik svih juniorskih selekcija, a sad je na redu i seniorska. U Varaždinu su nas dočekali prekrasna dvorana i odlično pripremljen teren. Bio sam ovdje 2018. kao gledatelj i dvorana me se dojmila, ali sada sve izgleda baš odlično. Nadam se da će gledatelji prepoznati ovo što slijedi i da će ambijent biti fantastičan, jer nas čeka vrhunski tenis - rekao je Zovko.

- Ovo je vrh trenerske karijere, velika radost, ali i velika odgovornost. Priprema, sjedenje na klupi i slično su sasvim drugačiji nego na drugim teniskim natjecanjima, ali su zbog toga i mnogo uzbudljiviji - istaknuo je.

Problem s kojim se novi izbornik suočio za susret s Belgijom su ozljede važnih igrača.

- Što se tiče ozljeda situacija je stvarno maksimalno složena. Nismo imali sreće. Borna Gojo i Dino Prižmić ne mogu doći, Marin još uvijek osjeća koljeno, ali je sve bolje i bolje. Radimo najbolje što možemo s onim što imamo. Raduje nas da je Duje Ajduković prošlog tjedna igrao u finalu na ATP Challengeru, a pozvali smo Ninu Serdarušića ne samo kao sljedećeg najbolje rangiranog igrača, nego i najiskusnijeg kada je u pitanju Davis Cup, jer je već igrao. Idemo se pripremiti što bolje možemo tehnički i taktički te u petak izabrati najbolji sastav - zaključio je Zovko.

Hrvatska reprezentacija će u utorak u press centru u dvorani održati konferenciju za novinare (početak u 11 sati), a nakon toga (12:15) će pred novinare izaći reprezentacija Belgije. U 18:30, također u dvorani, bit će organiziran Dječji dan.