Izaslanstvo NK Varaždina kod groba Anđelka Herjvaca Foto: Dražen Novosel

Izaslanstvo NK Varaždina položilo vijenac na grob Anđelka Herjavca

| 20.7.2017. u 13:30h | Objavljeno u Sport


Danas, na 16. obljetnicu stradavanja nekadašnjeg predsjednika Nogometnog kluba Varteks Anđelka Herjavca, izaslanstvo Nogometnog kluba Varaždin položio je vijenac i zapalilo svijeće na njegovom grobu, na varaždinskom Gradskom groblju.

U izaslanstvu varaždinskog drugoligaša su, uz predsjednika kluba Stjepana Cveka, bili i trener momčadi Zoran Kastel, kapetan momčadi i pomoćni trener Nikola Šafarić i igrač Luka Jagačić.

Tada četrdesetrogodišnji Anđelko Herjavec, koji je bio generalni direktor Varteksa i predsjednik Nogometnog kluba Varteks, te član Skupštine i Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, poginuo je 20. srpnja 2001. godine u teškoj prometnoj nesreći, koja se u 6.52 sata dogodila kod Posedarja. Nogometni sudac Stanko Stolnik, koji se vozio s Herjavcem, bio je teško ozlijeđen.

Nesreća se dogodila na državnoj cesti broj 8, na izlazu iz Posedarja prema Masleničkom mostu. Herjavec je s obitelji bio na godišnjem odmoru na Pagu, a 20. srpnja 2001. godine putovao je u Zagreb na Skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza.