Ivica Dukarić u timu Moto kluba Jal Ivanec drugi na Endurance Individual 6. Race Grobnik 2022.

vv | 11.7.2022. u 09:32h | Objavljeno u Sport

Prošlog vikenda održana je druga EIC utrka na stazi Grobnik pod nazivom "Endurance Individual 6h Race Grobnik" u kojoj je nastupio Ivica Dukarić u timu Moto kluba Jal iz Ivanca te osvojio drugo mjesto, sa samo jednim krugom manje od prvoplasiranog N. Gavrilovića iz Srbije.

Rječ je o najvećoj utrci izdržljivosti na ovim prostorima za koju su, uz vozačku izdržljivost, ključni i odabir tima, motora te taktike kroz šest sati vožnje.  

Utrka je zamišljena kao ultimativni izazov za vozače i motocikle; u njoj samo jedan vozač vozi cijelu utrku, bez prava na zamjenu, a vozač i motocikl ostaju zajedno do kraja. Jedina pomoć koju vozač ima je u boksu, prilikom dolijevanja goriva ili eventualno, popravaka koje rade mehaničari iz tima.

9625.jpeg

Nakon prvih treninga i kvalifikacija voženih u subotu i sve do trke vožene u nedjelju, temperature su bile iznimno visoke.  S obzirom na to da je utrka startala u 15.30 sati i da je završena s prvim mrakom u 21.30 sati, to je značilo da je pred vozačima (i motociklima) bio dodatni izazov da savladaju velike temperature, sačuvaju snagu i gume do kraja utrke.

Ivica Dukarić u timu Moto kluba JAL je na kvalifikacijama zauzeo treću poziciju. 

Utrku u nedjelju startao je odlično te je do prvih 14 krugova držao 3. poziciju. U 15. krugu probija se na 2. poziciju i drži je sve do 33. kruga, gdje se nakon toga probija na vodeću, 1. poziciju.

Vodeće mjesto držao je sve do 70. kruga gdje, nakon sudara sa suparnikom koji u to vrijeme zaostaje točno jedan krug, izlijeće sa staze. 

9628.jpeg

I kad se mislilo da je to za njega kraj utrke, Ivica podiže motor,pali ga, izvlači ga na stazu i punim gasom nastavlja utrku. Kako je uslijed izlijetanja sa staze došlo do manjeg oštećenja na motociklu, javlja preko veze svom timu u boksu da pripremi alat i gorivo te nakon dodatno odvožena 4 kruga ulazi u boks gdje obavlja popravke - javljaju organizatori.

Nakon izgubljenih 6 minuta u bksu, vraća se u utrku te unatoč izgubljenog vremena prilikom pada i popravka motocikla, osvaja  drugu poziciju koju nakon toga uspijeva zadržati do samog kraja utrke.

Rezultati:

Endurance Individual 6h Race Grobnik 2.i 03.  srpnja 2022 :

1. Nenad Gavrilović (Srbija) - 184 kruga

2. Ivica Dukarić  (Hrvatska) MK JAL - 183 Kruga

3. Slave Grozdanovski (Makedonija) MC Nocni Vukovi - 172 kruga