Ivica Đolonga: Željeli smo napasti četvrto mjesto, ali je bilo boljih ekipa od nas

| 19.4.2021. u 14:40h | Objavljeno u Sport

Iako se susret Zadra i Kitro Varaždina trebao odigrati 27. ožujka, u sklopu posljednjeg kola Superlige, odigran je tek 10. travnja, a varaždinski sastav je u drami od pet setove ipak slavio s 3:2. Zadar je tijesno dobio prvi set s 25:22, Kitro Varaždin je uzvratio uvjerljivo u drugom, kojeg je dobio s 25:11. Treći su set Varaždinci osvojili s 25:21, ali nisu uspjeli završiti susret u četiri seta jer je domaćin uzeo taj dio igre s 25:22, ali je zato Kitro Varaždin bio bolji u petom, odlučujućem setu, s 15:7.

Bila je to posljednja prvenstvena utakmica za Kitro Varaždin u Superligi i završili su je pobjednički i to u oslabljenom sastavu bez Filipa Silića, Mateja Ivića i Matea Brandića.

- Jako sam zadovoljan tom utakmicom jer su igrali neki igrači kojima je ovo bila prva utakmica uopće za seniorsku ekipu. Lovro Koprek, naš juniorski reprezentativac, igrao je cijelu utakmicu. Igrali smo i s kadetima u jako pomlađenom sastavu. Odmorili smo puno igrača koji su nosili sezonu i oni nisu išli na taj put u Zadar. Odlučili smo dati priliku mlađim igračima, reagirali su na pravi način i pobijedili smo - rekao je trener Kitro Varaždina, Ivica Đolonga (u krugu).

Sezonu su završili na šestom mjesto, u sredini ukupnog poretka momčadi, s omjerom od 10 pobjeda i 10 poraza. Bilo je susreta, poput onog na domaćem terenu protiv Centrometala pa i Rovinja, koje su trebali pobijediti, ali isto tako je bilo i velikih pobjeda na gostovanju, poput slavlja protiv Ribole Kaštele.

Pročitajte više u novom broju Varaždinskih vijesti...