Ivica Đolonga: Liga je jača ove sezone, ali play off ostaje cilj

| 25.9.2023. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Sredinom kolovoza, momčad Kitro Varaždina počela je pripreme za novu sezonu u Superligi. Prošle im je sezone za malo izmaknuo plasman na četvrto mjesto u ligi koje vodi u play off. To su mjesto izgubili u međusobnim ogledima s Centrometalom, ali ove je sezone nešto lakši put za plasman u play off s obzirom na to da će se tamo naći prve dvije momčadi lige. Prva dva sastava će imati izravni plasman u polufinale, a ekipe od trećeg do šestog mjesta igratće za preostala dva mjesta u polufinalu. Trener Ivica Đolonga vjeruje da se može osvojiti jedno od mjesta za playoff.

- Plasman u play off naš je cilj. Ekipa je uglavnom ostala na okupu, igrači se već dulje vrijeme znaju i sigurno vjerujemo da to možemo ostvariti. Sve pripremne utakmice odigrali smo dobro, dobro i treniramo. Čak se veselimo da je liga ove sezone nešto jača jer to znači da u svaku utakmicu moramo ići maksimalno, bez kalkulacija, a to je za svakog sportaša jako dobro - istaknuo je Đolonga.

Napomenuo je da će put do plasmana u playoff biti nešto teži jer osim uobičajenih glavnih konkurenata za naslov, zagrebačke Mladosti, osječka+e Mursa i Ribole Kaštela, Centrometal iz Nedelišća će opet pretendirati za četvrto mjesto, dok su se pojačale momčadi Rovinja i Marsonije koje su u svoje redove doveli jaka međunarodna imena.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...