Ivanečki rudarski dani: 140 trkača istrčalo 2. atletsku utrku Rudarski cener

vv | 5.12.2022. u 19:25h | Objavljeno u Sport

Utrke na 10 i 2,8 kilometara održane su pod generalnim pokroviteljstvom Grada Ivanca

U organizaciji gradske Turističke zajednice i Atletskog kluba Varaždin te pod pokroviteljstvom Grada Ivanca u Ivancu je održana 2. atletska utrka Rudarski cener. Utrka je inače sastavni dio zimskog dijela manifestacije Ivanečki rudarski dani, a terminski se odvija u povodu spomendana sv. Barbare, zaštitnice rudara.

Glavna utrka trčala se na 10 km (otud i naziv utrke, od njem. zehn – deset) i to stazom koja povezuje nekadašnje rudarske lokalitete u Ivancu i okolici. U njenom sklopu održana je i utrka Mali rudar, na stazi od 2,8 km, za kondicijski manje spremne trkače.

utrka-031222.jpg

Start utrke na gradskoj špici označio je gradonačelnik Milorad Batinić. Utrku je istrčalo 140 trkača i trkačica, a cilj je bio kod paviljona u gradskom parku, gdje je priređena i završna svečanost na kojoj su nagrade najboljima podijelili zamjenik gradonačelnika Marko Friščić i voditelj TZ-a Boris Jagetić Daraboš.

U glavnoj utrci na 10 km pobijedio je Bruno Hlebar (TK PPS), a drugi i treći su Stjepan Petrović i Vladimir Slunjski, oba iz AK Varaždin.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Lucija Sačer (AK Fit), a druga i treća su dvije članice AK Varaždin – Ivana Bunić i Štefica Bubnjarić.

U utrci Mali rudar prvi je u cilj utrčao Saša Horvat (AK Međimurje), drugi je njegov klupski kolega Hrvoje Slaviček, a treći Darko Dominko (AK Zabok). Najbrža kod žena bila je Ivana Zeljko (AK Međimurje), ispred Zare Klopotan i Jasenke Šimunčić iz AK Varaždin.

podjela_nagrada5-utrka-031222.jpg

podjela_nagrada10-utrka-031222.jpg

podjela_nagrada-utrka-031222.jpg

Utrku 2. rudarski cener podupiru Ministarstvo turizma i sporta RH te Hrvatska turistička zajednica i TZ Varaždinske županije. Sve rezultate utrke, po svim kategorijama, pogledajte na https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1808