Ivančica slavila kod Vedija, Vindija kod Radnika, Grafičar izgubio u Ludbregu

VV | 14.3.2022. u 07:32h | Objavljeno u Sport

Odigrano je 19. kolo Druge ML Sjever u kojem su pobjede upisale Ivančica i Vindija, a Grafičar je upisao poraz.

Ivančica je na gostovanju kod Vedija slavila s visokih 85:50. Susret je prelomljen sjajnom trećom četvrtinom Ivančice u kojoj su košarkaši iz Ivanca zabili čak 44 koša. Kruno Smontara je zabio 25 koševa u pobjedi, Dean Herceg je zabio 19, a Stjepan Herceg 14 koševa za Ivančicu dok je najbolji pojedinac u redovima Vedija bio N. Laić sa 27 koševa.

Vindija je gostovala kod Radnika iz Križevaca i upisala vrijednu 72:69 pobjedu. U varaždinskoj Vindiji je najbolji strijelac bio Bruno Tomić s 25 koševa, dok je u redovima Radnika najbolji bio L. Biondić s 20 koševa.

Grafičar je na domaćem terenu dočekao Podravca iz Virja i upisao je poraz 79:69. Ključna je bila treća četvrtina u kojoj je gost bio bolji s 22:9 i na kraju uzeo pobjedu unatoč naporima kapetana Grafičara Luke Prprovića koji je zabio 30 koševa, dok je u redovima gostiju najbolji bio S. Zadravec s 29 koševa.

Podravac trenutno vodi na tablici s 13 pobjeda i tri poraza, Ivančica je druga s 12 pobjeda i četiri poraza, Grafičar je četvrti s 10 pobjeda i pet poraza, dok je Vindija šest s devet pobjeda i četiri poraza.

U sljedećem 20. kolu, Vindija na domaćem terenu igra protiv Grafičara u županijskom derbiju, dok će Ivančica biti slobodna.