Ivana Dežić vodeća strijelkinja, Ena Car i Sara Šopar u vrhu po asistencijama i obranama Foto: Martin Novosel

Ivana Dežić vodeća strijelkinja, Ena Car i Sara Šopar u vrhu po asistencijama i obranama

VV | 11.11.2021. u 18:41h | Objavljeno u Sport

Ivana Dežić je zasigurno svojim nastupima u Prvoj HRL za žene zaslužila poziv u reprezentaciju za predstojeće Svjetsko rukometno prvenstvo u Španjolskoj koje će se održati od 1. do 19. prosinca. 

U dosadašnjih devet kola je zabila 78 golova, što je u prosjeku 8.67 golova po susretu uz veoma dobar postotak realizacije od 67 posto iskorištenih udaraca prema golu (78 golova iz 116 udaraca).

Osim nje u u top 10 igračica lige, Koka ima još par igračica u drugim statističkim kategorijama. Sara Šopar je 10. najbolja golmanica lige sa postotkom obrana od 32.1 posto (obranila 70 od 218 upućenih udaraca prema golu), dok je Tea Jalušić među najefikasnijim krilima u ligi, na sedmom mjestu, gdje sa svog desnog krila ima 70 postotnu uspješnost realiziranih udaraca. 

Kapetanica Ines Domjan je među najboljim realizatorima u ligi, s visokih 77 posto, nalazi se na 14 mjestu, a blizu nje po efikasnosti su i Tea Jalušić na 16. mjestu sa 77 posto realizacije te Lena Ljubić na 18. mjestu sa 75 posto realizacije.

Ena Car se također nalazi u samom vrhu lige prema broju asistencija, na petom mjestu, uspješno je realizirala 19 asistencija, a tu se još jednom nalazi i Ivana Dežić koja je asistirala 22 puta svojim igračicama za gol te zauzima četvrto mjesto.

Ena Car je također u samo vrhu statistika za izborena isključenja protivničkih igračica te se nalazi na visokom petom mjestu u ligi.