Ivana Dežić s reprezentacijom: Sve je moguće u 2. krugu  i borit ćemo se za četvrtfinale Foto: Martin Novosel

Ivana Dežić s reprezentacijom: Sve je moguće u 2. krugu i borit ćemo se za četvrtfinale

| 22.11.2021. u 15:58h | Objavljeno u Sport

Dosadašnjoj rukometašici Koke Ivani Dežić smiješi se nastup s reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Upala je na skraćeni popis od 19 igračica koje su se 22. studenog okupile u Zagrebu, a koje će odraditi pripreme za Svjetsko prvenstvo do 30. studenog, kada se putuje za Španjolsku, a gdje će svoje mjesto izboriti 16 igračica, 14 prvotimki i dvije rezerve. Tamo bi trebala biti Ivana Dežić s obzirom na činjenicu da nema puno boljih igračica trenutno u Hrvatskoj na poziciji desne vanjske što je i potvrdila po broju golova kao trenutno vodeći strijelac u Prvoj HRL za žene.

Polusezona iznad očekivanja

- Ova polusezona je iznad svih očekivanja, jedna od mojih najboljih polusezona. I ja sam ostala malo iznenađena da mi se sve tako brzo posložilo, ali očito smo napravili dobre pripreme, tijekom kojih sam naglašavala da se stvarno dobro radi i trenira. Došao nam je i novi trener koji je sve to posložio bez obzira na to što smo lošije ušli u prvenstvo, ali sve to bolje izgleda iz utakmice u utakmicu. Drago mi je da je izbornik prepoznao moju igru i sada se trebam izboriti za svoje mjesto na popisu - rekla je Dežić.

Ovako dobar prvi dio sezone, zaista je možda iznenađujući jer je prije više od godinu dana, tijekom pripremne utakmice s Lokomotivom, zadobila najtežu ozljedu u svojoj karijeri. Na tom susretu stradali su joj prednji križni ligamenti, zbog kojih je oko 10 mjeseci morala biti odvojena od parketa.

- Ovo je jedna od težih ozljeda koje možete imati u ovom sportu i koja je dosta česta u posljednje vrijeme. Za sada nemam nikakvih problema. Nakon operacije i tijekom rehabilitacije koljeno nije naticalo.Osjećala sam se sigurno i dobro na treningu. Nismo ništa forsirali i polako sam se oporavljala. Tajming je bio baš takav da sam se oporavila krajem prošle sezone i imala sam cijelo ljeto da se dobro pripremim za pripreme Koke. Želim se zahvaliti treneru Andriji Seniću na KIF-u s kojim sam radila. On je to sa mnom ostvario jako dobro što se vidi i po polusezoni u kojoj igram dobro i u kontinuitetu- istaknula je Dežić.

Pročitajte više u novom broju Varaždinskih vijesti...