Ivana Dežić: Igram dobro i nadam se pozivu izbornika Obrvana

vv | 5.2.2024. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Prošle se godine ludbreška rukometašica i bivša igračica varaždinske Koke, Ivana Dežić (29), preselila iz francuskog prvoligaša Besançone u redove rumunjskog prvoligaša Daciju Mioveni 2012. Rumunjska liga je među poželjnijim destinacijama posljednjih nekoliko godina u ženskom rukometu i smatra se među najboljim, ako ne i najbolja liga u svijetu. Istog je mišljenja i Dežić koja je odigrala polusezonu za rumunjski klub.

- Dosta mi je veća minutaža nego što sam imala u Francuskoj, a mislim da sam dosta napredovala od kada sam došla u Rumunjsku. Ova liga je stvarno najjača na svijetu i trenutačno nema jače lige na svijetu. Desetak je klubova koji su top i klubovi koji su trenutno u vrhu u Europi, poput Rapida iz Bukurešta, mogli bi izgubiti od bilo koje od tih desetak ekipa. Moramo biti realni da se naš klub ne može boriti za vrh lige, ali imali smo i mi dobrih rezultata. Pobijedili smo šestoplasiranu Valceu, koja je u vrhu lige i zaista svatko svakoga može pobijediti - napomenula je Dežić.

Borba za ostanak

Nije jedina Hrvatica u klubu, svlačionicu s njom dijeli i Dora Krsnik, ali u rumunjskom prvoligašu ima i dosta igračica iz nama bliskih zemalja. U klubu igraju još dvije Crnogorke, Marija Kaludjerović i Adrijana Tatar te Srpkinja Ana Kojić. U dosadašnjih 13 kola ekipa je upisala svega tri pobjede, jedan remi i devet poraza i trenutno se nalaze na 13. mjestu tablice, od 14 ekipa, dakle nalaze se u zoni ispadanja, ali Dežić se nada da bi mogli situaciju preokrenuti u drugom dijelu sezonu jer ih od puno sigurnijeg 10. mjesta dijeli samo dva boda.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...