Članovi ŠD Varaždin na memorijalnom turniru

Ivan Vujec četvrti na 5. memorijalnom šahovskom turniru Damira Mavrina

| 13.1.2017. u 14:47h | Objavljeno u Sport

Memorijalni, peti šahovski turnir u spomen na prerano preminulog međimurskog šahovskog djelatnika Damira Mavrina održan je u Podturenu, u organizaciji ŠK „Miklavec“ iz Miklavca.

Sudjelovalo je 67 šahista i šahistkinja iz središnje i sjeverozapadne Hrvatske, te iz susjedne Slovenije. Među sudionicima bila su i četvero igrača iz Šahovskog društva Varaždin. Organizatori turnira bili su zadovoljni odazivom i kvalitetom prikazanog šaha.

Igralo se po švicarskom sistemu, uz tempo od 90 minuta i dodatak od 30 sekundi za odigrani potez po svakom igraču. Od varaždinskih šahista majstorski kandidat Ivan Vujec osvojio je 5 bodova i kao najbolje plasirani šahista u kategoriji do 2200 ELO bodova, zauzeo četvrto mjesto u ukupnom poretku.

Sa osvojenih samo pola boda manje, majstorski kandidat Miljenko Kelemen kao najbolje plasirani šahista u kategoriji do 2000 ELO bodova, zauzeo je petnaesto mjesto u ukupnom poretku.

Noemi Špiranec, također majstorski kandidat (još uvijek u kadetskom uzrastu), osvojila je 4 boda i sa osvojenim peharom kao najbolje plasirana šahistkinja zauzela je dvadeseto mjesto u ukupnom poretku.

Osim njih dragocjeno šahovsko iskustvo nastupom na ovom turniru stekao je i Danijel Gundić koji je sa 3 osvojena boda zauzeo mjesto u drugoj polovici tabele.

Nakon odigranih 7 kola, pobjednik ovog tradicionalnog šahovskog turnira, sa 6 osvojenih bodova, bez poraza, bio je FIDE majstor Miljenko Muha, član HAŠK “Mladost“ iz Zagreba.