Ivan Šokman na Dinaric Rallyju: "To se doista mora doživjeti"

| 6.11.2023. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Dinaric Rally je cross-country utrka na Dinaridima koja se održavala od 20. do 26. kolovoza sa startom dnevnih dionica u kampu kod Knina. Bilo je ovo četvrto izdanje utrke, koja je krenula 2020. godine, a ovogodišnje izdanje održavalo se na ruti duljoj od 1600 kilometara u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Sudjelovalo je oko 120 vozača iz 26 država sa šest kontinenata, a među nekim od najpopularnijih i najuspješnijih svjetskih off-road vozača, svoje mjesto je našao i Ivan Šokman, Varaždinac i avanturist kojemu ovakvi izazovi nisu strani.

- Za one koji ne znaju, reli se vozi tako da dobijete putnu knjigu sa simbolima i kilometrima, koju stavite u motor i putem je rolate i pratite vaše mjerne uređaje, koji se moraju poklapati, i uvijek pazite na ucrtane opasnosti ili ograničenja brzine, a sve se to odvija pri određenoj brzini, tako da treba uvijek biti velika koncentracija da se izbjegne pad ili da se ne izgubite pa samim time i gubite vrijeme i naravno poziciju u poretku. Znači, nema označene staze, nego navigirate sami - istaknuo je Šokman, koji već od prije ima iskustva s ovom vrstom izazova.

Budapest-Bamako

Naime, prije više od tri godine (2020.) sudjelovao je na Budapest-Bamako humanitarnoj utrci po Africi gdje je prešao put od oko 8235 kilometara dok mu je ovo sveukupno treći nastup na Dinaric Rallyju, a ostvario je do sada najbolji plasman, treće mjesto u kategoriji motocikla...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...