Vratar Varaždina Ivan Nevistić je u dosadašnja dva susreta s Dinamom primio jedan gol

Ivan Nevistić uoči Dinama: Poučeni iskustvom imamo se pravo nadati bodovima

| 6.6.2020. u 10:03h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina će večeras od 21 sat i 5 minuta na svom stadionu, bez gledatelja, u sklopu 27. kola HT Prve lige, ugostiti lidera prvenstva, momčad Dinama.

Bit će to treći međusobni susret ove dvije momčadi u ovoj sezoni. U dosadašnja dva nadmetanja momčadi su imali polovične učinke. Varaždin je u prvoj utakmici, koja je odigrana 21. rujna prošle godine, u sklopu 9. kola, na Gradskom stadionu u Varaždinu, s trenerom Borimirom Perkovićem, iznenadio Dinamo i pobijedio ga s 1:0, golom Guere Djoua.

U drugom susretu, koji je u okviru 18. kola odigran 6. prosinca na maksimirskom stadionu, Varaždin je, vođen s klupe od Luke Bonačića, izgubio s 1:0, golom primljenim u 77. minuti. Prvo ime te utakmice bio je vratar Varaždina Ivan Nevistić, koji je sjajnim intervencijama čuvao svoju mrežu netaknutom sve do završnice susreta, kada je Mario Gavranović iz neposredne blizine uspio pospremiti jednu loptu u mrežu varaždinskog sastava. Kome će današnja utakmica biti treća - sreća?

- Obje se momčadi nadaju pobjedi, a vidjet ćemo kako će završiti. Na taj susret gledam kao na prvo kolo, a nakon odrađenih priprema motivirani dočekujemo nastavak sezone, s namjerom da uzmemo tri boda. Nogomet je zanimljiv upravo zbog toga što mi, kao posljednjeplasirana momčad lige, nismo bez izgleda protiv lidera prvenstva i u utakmicu nećemo ući kao da smo je već izgubili, već se poučeni prijašnjim iskustvom imamo pravo nadati bodovima - rekao je vratar Varaždina Ivan Nevistić.

Treći susret bit će specifičan i po tome što će momčadi voditi treneri kojih nije bilo u prethodna dva nadmetanja, Samir Toplak i Igor Jovičević,koji će večeras debitirati na klupi Dinama.
- Kada se promijeni trener puno se stvari mijenja, igrači će sigurno biti motivirani, htjet će se dokazati novom treneru, klubu i sebi. Međutim, mi se borimo za ostanak i imat ćemo veći motiv od njih - naglasio je Nevistić.

Hendikep varaždinskoj momčadi bit će, nema sumnje, izostanak gledatelja.
- Do sada nisam igrao prvenstvenu utakmicu na praznom stadionu i volim igrati kada ima puno ljudi na stadionu. Nema sumnje da će nam biti čudno kada večeras istrčimo na teren, a na tribinama neće biti gledatelja, ali to je okolnost na koju se moramo priviknuti i u tome ne možemo tražiti nikakav alibi. Nadam se da će gledateljima uskoro odobriti posjet utakmicama - rekao je Nevistić.

Do kraja prvenstva ostalo je još deset kola. Nevistić je s Varaždinom prošle sezone izborio plasman u najelitniji rang hrvatskog klupskog natjecanja, a vjeruje da će ove sezone sačuvati prvoligaški status.
- Sto posto sam siguran da ćemo ostati u ligi, da ćemo prvenstvo završiti ispred Intera i Istre 1961 i jedva čekamo da liga krene. Jako me boli kada pogledam tablicu i vidim da smo zadnji, što ne zaslužujemo i to želimo ispraviti. Treba doći na naše treninge i vidjeti kako na njima radimo. Mislim da nikada nije bila bolja atmosfera i da se nikada nije bolje treniralo od kada smo u prvoligaškoj konkurenciji. Ovaj prekid prvenstva dobro nam je došao, da se još bolje uigramo i da nas trener bolje upozna. Vratio nam se Jertec, koji nam je veliko pojačanje, a da posjedujemo kvalitetu pokazali smo u nedavna dva prijateljska susreta s Lokomotivom, sastavom iz gornjeg dijela tablice - zaključio je Nevistić.