Iva Gerić branit će hrvatske boje na ovogodišnjem, do sad najjačem Zagreb Openu

| 29.1.2023. u 16:29h | Objavljeno u Sport

Od 1. do 5. veljače u Zagrebu će se održati međunarodni turnir u hrvanju za seniore – UWW Ranking Series Zagreb Open, u organizaciji Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Svjetske hrvačke federacije (UWW).

Boje hrvatskog hrvanja u grčko-rimskom stilu branit će najbolji hrvatski hrvači Ivan Huklek, Ivan Lizatović, Vjekoslav Luburić, Antonio Kamenjašević, Božo Starčević, Pavel Puklavec, Filip Šačić, Matej Mandić, Filip Smetko, Vinko Prodanović, Kristian Lukač, Luka Ivančić, Domagoj Celiček, Lovro Zurak i Luka Malobabić dok će u konkurenciji žena nastupiti Lana Nogić, Milla Anđelić i članica Hrvačkog kluba Ludbreg Iva Gerić.

Natjecanje će se održati u Domu sportova i bit će otvoreno za gledatelje, a svečano otvorenje održat će se 3. veljače, prije finala u kategorijama do 77 i 87 kilograma u hrvanju grčko-rimskim stilom te finalnih borbu ženskog hrvanja u kategorijama do 59, 62, 65 i 68 kg.

Zbog velikog interesa iz cijelog svijeta, bit će omogućen live stream svih borbi na stranicama svjetske hrvače organizacije - United World Wrestling https://unitedworldwrestling.org/

Među prijavljenim hrvačima brojimo ukupno 20 osvajača i osvajačica olimpijskih medalja. Sudionici ovogodišnjeg turnira u karijeri su osvojili ukupno 162 zlatne svjetske medalje.

Označeno u